2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Felkészülten várják azt az idõt, amikor eléri õket az autópálya.

A kereslet élénkülésével a szektor termelés-kihasználtsága javulni tud.

A vártnál kedvezõbbek lettek az ipari termelés júniusi adatai, a bõvülés motorja továbbra is a jármûipar az MTI által megkérdezett elemzõk értékelése szerint.

Tavaly az iparban mintegy 625 ezren dolgoztak Magyarországon; az alkalmazásban állók száma 0,6 százalékkal nõtt a legalább 5 fõt foglalkoztató vállalkozásoknál, a jármûiparban 9 százalékkal ugrott meg a létszám – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kiadványából.

Fõleg a jármûgyártás és a feldolgozóipar nõtt nagyot.

Az idei év biztatónak ígérkezik az ipari termelésben az MTI által megkérdezett elemzõk szerint, a K&H Bank legalább 5 százalékos, míg a TakarékBank 6 százalékos növekedést vár a kibocsátásban.

A 2014-2020-as európai uniós költségvetési ciklusban 13,2 milliárd forinthoz jut Kecskemét, amit városfejlesztési célokra lehet felhasználni - közölte az MTI-vel Zombor Gábor polgármester, aki szerint a szolnoki térséggel együttmûködve új gazdasági központ jöhet létre.

Kedvezõek az ipari termelés kilátásai a megkérdezett elemzõk szerint. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a kormány újraiparosítási politikájának eredményeként hazánk az uniós összehasonlításban az élenjárók között van.

Megérkezett a várt fordulat az iparban az MTI által megkérdezett elemzõk szerint, akik az utolsó negyedévben további jelentõs növekedésre számítanak. A Takarékbank éves átlagban 2-2,5 százalékos, az ING Bank 1,5 százalékos, míg az Erste Bank 2 százalékos növekedést vetít elõre.

Nem kell munkásbusz2013-10-10 14:40:35

Valaha Berettyóújfaluba és Biharkeresztesre is százakat hordtak munkába.

« 1. oldal »