2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Illusztráció
Hajdú-Bihar – Komádiban tankönyvellátás szempontjából gördülékenyen indul a tanév.
Az új tanév kezdetén 200 iskolába vezényelnek hivatalos néven bûnmegelõzési tanácsadót. Hogy hová kell iskolarendõrt állítani, azt a KLIK mondja meg. Elsõsorban a drogokkal és az internet veszélyeivel kell foglalkozniuk.

 

 

A Saldo szakértõi összegyûjtötték a legfontosabb tudnivalókat – a munkaadók és a diákok számára is.

Tanévet zártak Pocsajban2013-06-23 18:48:07
Tanévet zártak Pocsajban
Pocsaj – Lezárták a 2012/2013-as tanévet a pocsaji iskolában is: a gyerekek mostantól a várva várt nyári szünidõt élvezhetik.
A komádi iskolában is ballagtak
Komádi – Szombat délelõtt négy osztály diákjai búcsúztak, ballagtak el a komádi Barsi Dénes Általános Iskolából.
Illusztráció | KM-Archív
Budapest, 2013. június 11., kedd (MTI) – Pénteken az iskolákban megkezdõdik a 11 hetes nyári szünet. A diákok és szüleik az idén is táborok sokasága közül választhatnak. A tanulók nyári munkavállalását a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztató anyaggal segíti, amelyet minden iskolába eljuttattak.

Országosan nyolcezerrel több gyerek beiratkozása várható a következõ általános iskolai tanévre, mint korábban - mondta el a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke.

Záró ünnepséget szervezett a komádi Barsi Dénes Általános Iskola az épület felújítása és bõvítése alkalmából, 2013. január 11-én.

 

Gáborján - Az iskola bezárásának valós körülményeirõl kérnek tájékoztatást falugyûlésen a gáborjániak. Mint megfogalmazták a kormányhivatalhoz is eljuttatott, 88 aláírást tartalmazó kérelmükben, a Szentpéterszeggel való társulásban mûködtetett iskola bezárását követõen a tanulók „szétszéledtek” három településre; szeretnék, ha az önkormányzat változtatna a számukra megalapozatlannak tûnõ döntésen.

Október 13-án a magyar diáksport szövetség megbízásából a magyar triatlon szövetség rendezte meg Szekszárdon a 2012/2013. tanévi "B" és "A" kategóriás duatlon diákolimpia országos döntõjét. Berettyóújfalui gyerekek is taroltak!

Nyílászáró-csere az iskolában
Nyílászárókat cseréltek a hét végén a pocsaji iskolában – az ablakok már több mint 50 évesek, rászorultak a cserére, mûanyag ablakok lesznek a régiek helyett.

A korábbinál szélesebb körû kedvezményeket és számos megújuló szolgáltatást vehetnek igénybe a jövõben a köz- és felsõoktatásban tanuló diákok a szeptemberben bevezetett új diákigazolvánnyal - hangzott el a témában csütörtökön a fõvárosban rendezett szakmai konferencián.

GfK: átlagosan 10 százalékkal drágultak az iskolaszerek
Budapest, 2012. szeptember 23., vasárnap (MTI) – Átlagosan 10 százalékkal kerültek többe az idei iskolakezdéskor a tanszerek az egy évvel ezelõttihez képest a GfK Hungária adatai szerint.

Szeptember 3-án megkezdõdött a tanítás a még felújítás és bõvítés alatt álló Barsi Dénes Általános Iskolában. Az építkezés részleteirõl és az átadást követõ változásokról Molnárné Kolozsvári Irén igazgatónõvel beszélgetett Nagy Katalin, a Berettyóhír szerkesztõje.

Negyvenöt éves osztálytalálkozó
Körösszegapáti – 1967-ben huszonhárom diák fejezte be általános iskolai tanulmányait a körösszegapáti általános iskolában. Akkor még külön volt magyar és román tagozat, így két osztályfõnök búcsúztatta el õket.

 

Megyei tanévnyitó Berettyóújfaluban
Berettyóújfalu – A tárca irányításával 198 tankerület napokon belül megkezdi mûködését – mondta Halász János, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a szerdai berettyóújfalui megyei tanévnyitón. Januártól állami fenntartásba kerülnek az általános iskolák, e megújuláshoz Hajdú-Bihar pedagógusainak bizalmát kérte az államtitkár.

 

 

Elmarad a tanévkezdés Gáborjánban
Gáborján – A szentpéterszegi általános iskola tagintézményeként mûködõ gáborjáni általános iskolában nem kezdi egyetlen lurkó sem a tanévet, a szentpéterszegi fenntartó ugyanis úgy okoskodott, egy helyen, egy épületben, több támogatással tudja vállalni az oktatási intézmény mûködtetését Szentpéterszegen.

 

KIM: a cél a körösszakáli román iskola mûködésének biztosítása
Budapest, 2012. augusztus 24., péntek (MTI) – Mindent megtesz az illetékes minisztérium a Hajdú-Bihar megyei Bihar Román Nemzetiségi Kéttannyelvû Általános Iskola és Óvoda mûködéséért – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) pénteken az MTI-vel.

Tüntetés az iskola megtartásáért Szentpéterszegen
Szentpéterszeg – Gáborjáni lakosok tüntettek a szentpéterszegi önkormányzat elõtt hétfõn. A település lakosai ugyanis nem akarják, a szomszéd község általános iskolájába járatni a gyermekeiket.

Akkor is kell fizetniük iskolai ebédpénzt a szülõknek szeptembertõl Spanyolországban, ha gyerekük otthonról viszi az ebédjét.

 

Kismarja - A helyiek arra keresik a választ a pénteki falugyûlésen, miért hagyták, hogy megtörténjen a “válás”.

 

 

Az igazgatóhoz kísérhetné a rendõr azt az általános iskolás diákot, aki igazolatlanul marad távol a tanítási órákról - ezt javasolja Pintér Sándor belügyminiszter a rendõrségrõl szóló törvény módosításában.


Körösszakál (HBN-Vmirjáncki József) – Gyõri Zoltán iskolaigazgató és Monok Sándor osztályfõnök vezetésével gyülekeztek immár utoljára az osztálytermükben az általános iskolát végzett nyolcadik osztályos tanulók. Beültek a helyükre, ahol évekig dolgoztak. Mögöttük felsorakoztak a szülõk is, akik szebbnél szebb virágcsokrokkal és ajándékokkal jelentek meg az osztályteremben.


Pocsaj – Elbúcsúztak óvodai éveiktõl a pocsaji Kikelet és Mesevár óvoda ovisai a hét végén.

 


Pocsaj - „Pünkösdölõ” címmel szerveztek a gyerekeknek a pocsaji iskolában egy zenés délutánt május 21-én, melyet a gyerekek nagy örömmel fogadtak.

 

 

 

« Előző « 6. oldal »  Következő »