2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

 


Körösszegapáti – Több éves szünet után ismételten volt farsang a település iskolájában.

 

 

Hivatalosan is megtörtént a pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola új részének átadása január 25-én, délelõtt 9.40 perckor.

Körösszakál – A legkisebbek tanóráin a konyhaszekrény ajtaját használták betûtáblának, az ebédlõasztal volt a tanulópad. A szemléltetõ eszközöket naponta hurcolták a pedagógusok az iskolából a napközi ebédlõjébe vagy a szolgálati lakásba – ahol a fûtésleállás idején a tanítás zajlott. Körösszakálban ugyanis a kifizetetlen számlák miatt a GDF Suez Zrt. tavaly november 8-án leállította a gázszolgáltatást.

Körösszakál – Mintha hiába foglalta volna az Országgyûlés törvénybe, hogy a szolgáltatók január 1-jétõl a fûtési szezon végéig nem kapcsolhatják ki az oktatási intézményeket az ellátásból, a körösszakáli általános iskolában továbbra is hideg van.

Körösszakál - Vitányi István országgyûlési képviselõ hozta a jó hírt az év végére.

Körösszakál - Ma egyeztetnek a köröszakáli iskola átadásáról a kisebbségi önkormányzattal.

Körösszakálban a helyzet változatlan: nincs fûtés az iskolában. Azért halmozódott fel az adósság (és kapcsolták ki a gázt), mert az önkormányzat nem kapta meg a nemzetiségi oktatásért korábban megítélt támogatást.


Körösszakál - Nincs gyors megoldás. Egyelõre az sem tisztázott, mi lesz a soktízmilliós tartozással.

 

A berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola által megnyert, szervezett és koordinált TEHETSÉGSEGÍTÕ HÁLÓZAT KIALAKÍTÁSA  A BERETTYÓÚJFALUI KISTÉRSÉGBEN címû pályázatban, amely 2011. augusztus 30 - án lezárult, a csökmõi iskola is aktívan részt vett. 

Napok óta nincs fûtés a körösszakáli általános iskolában. Információink szerint 9 millió forinttal tartozik az önkormányzat a gázszolgáltatónak.

Budapest, 2011. október 12., szerda (MTI) – Nyilvánosságra hozták szerdán az új köznevelési törvény tervezetét, amelyet október 25-ig lehet véleményezni, a javaslat 2013 õszét jelöli meg a pedagógus-életpályamodell bevezetésére.

Szüretelõ ovisok Pocsajban2011-10-10 11:08:39


Pocsaj - Szüreti felvonuló óvodások, iskolások járták Pocsaj utcáit október 7-én, szekerezéssel egybekötve.

Szeptember elsejei ülésén a képviselõ testület az oktatási intézményeket érintõ döntéseket hozott. Így a korábbi intézkedési tervnek megfelelõen a 2011/2012-es tanév már az új szervezeti keretek között létrejött intézményekben kezdõdött el. Elkészültek a tantárgyfelosztások, tanórabeosztások, s Muraközi István polgármester örömmel jelentette be, hogy Berettyóújfaluban mind az alapfokú, mind a középfokú oktatási intézményekben, rendben elkezdõdött a tanév.

Segítség a margittaiaknak2011-09-01 11:52:03

Testvérvárosunk, Margitta küldöttsége, az idei városnapon közölte a berettyóújfalui önkormányzattal, hogy a 2011/2012-es tanévtõl magyar tannyelvû iskola indul városukban. Az örömbe némi ürüm is vegyült: a csupasz falakon kívül úgyszólván semmijük nincs.


Püspökladány - Történelmi pillanatnak nevezte az egyházközség életében a református általános iskola újraindulását Pella Pál lelkész a vasárnap délelõtti tanévnyitó ünnepi istentiszteleten.

Pocsaj - Pocsaj Önkormányzata sikeres pályázatának köszönhetõen nemcsak új számítógépekkel gazdagodik az általános iskola, de lehetõség nyílik olyan eszközök használatba vételére is az oktatásban (interaktív tábla, projektorok), amelyekre korábban nem nyílt lehetõség.

Derecske - A most véget ért tanévben a derecskei Bold Agro Kft. összesen 213 általános iskolába szállított 30 ezer gyereknek, összesen 4 millió 300 ezer darab almát. Heti 4 db alma/iskolás.

Bolondoztak a ballagók2011-06-15 16:45:22

Bolondballagók tették derûsebbé a június 14-ét Csökmõn, amikor jelmezekbe bújva végig járták az intézményeket, jelképesen elköszönve az általános iskolai élettõl, és a falutól.

Derecske - Hátrányos helyzetû felnõttek ismerkednek a számítógéppel, álláskeresési technikákat sajátítanak el, de akár kereskedelmi és vállalkozási ismereteket is tanulhatnak ingyen, hogy könnyebben találjanak munkát. A megváltozott munkaerõpiac viszonyai miatt az élethosszig tartó tanulás ma már elengedhetetlen. Ezt ismerték fel Derecskén is. Fegyverneki Gergõ tudósítása.

Körösszegapáti - Az Apáti iskolában a tanév végéhez közeledve a gyerekek több helyen számot adhatnak az iskolában szerzett tudásukról. Az Apáti iskolában tanulnak román népismeretet, továbbá földrajz órákon és tánc szakkörökön szereznek ismereteket a szomszédos Romániáról.

Az idén is megtartotta az iskolai jótékonysági bált a Csökmõi Általános Iskola Fejlõdéséért Alapítvány.

Azt állítja két roma iskolás, hogy a hajdúböszörményi Veres Ferenc Szakiskola egyik tanára minden ok nélkül bántalmazta õket. Az iskolában kivizsgálják az esetet.

Mintegy hatszáz diák kezdhette meg a tanévet a 70 millió forintból tejlesen felújított József Attila Általános Iskolában Berettyóújfaluban.

A tantermek tisztán, berendezve állnak a tanévnyitó napján a gyerekek és a pedagógusok rendelkezésére.

« Előző « 7. oldal »  Következő »