2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Két szabálysértõt és egy körözött nõt vettek õrizetbe a rendõrök Hajdúszoboszlón és Debrecenben.

A pálinkafõzés 2015-re vonatkozó adótörvény módosító tervezete sok félreértésre ad okot. A legtöbb helyen pontatlanságot olvashatunk vagy nem jól értelmezzük.

A dohány után a következõ évtõl az alkoholkereskedelem is állami felügyelet alá kerül - írta a Napi Gazdaság csütörtöki számában pontosan meg nem nevezett kormányközeli forrásra hivatkozva.

Ki ne ismerné ezt a csinos, bogyós gyümölcsöt? A szõlõ a gyomorba és az arcra is jó: ez a bogyós gyümölcs nemcsak finom, hanem meg is szépít minket!

Itt a magyar biosör2014-07-22 15:23:58

A júliusban záruló 300 millió forintos, tisztán hazai finanszírozású fejlesztés eredményeként létrejött az elsõ magyar bio búzasör, az Alakor - közölte az italt gyártó Körös-Maros Biofarm Kft.

Miután felmerült a fiatalkorúak energiaital-fogyasztásának korlátozása, megkeresték a gyártókat, õk hogyan viszonyulnak a kérdéshez. A válasz egyértelmû: nem ajánlják, hogy a gyerekek a termékeiket fogyasszák.

Egyre többet variálnak az energiaitalok összetételével a gyártók. A cél az adófizetés elkerülése, ugyanis a chipsadó bevezetése óta a hozzáadott koffeintartalmú energiaitalok adókötelessé váltak.

Az Európai Bíróság döntése szerint ellentétes az uniós joggal a házi pálinkafõzés adómentessége.

Melyik az ideális tej?2013-12-13 12:00:31

A hõkezelés nincs hatással az ásványianyag-tartalomra, az ultrapasztõrözött tej éppen olyan jó, mint a forralt – állítja a tejipar. Most laboratóriumi keretek között teszteltek 12 különféle tejet, hogy kiderítsék, igaz-e ez az állítás.

Újabb kutatás jelent meg a másnapossággal kapcsolatban. A Brown University professzora, Dr. Robert Swift az italozást rontó utóhatásokat pontokba szedve jelentette meg azokat.

Október végétõl megkezdõdik az Agárdi Pálinkafõzde termékeinek értékesítése New York és New Jersey államban.

A gyógynövények nem csak gyógyító hatásúak, hanem egyre népszerûbbek is. Készíthetünk belõlük teákat, forrázatokat, de akár gyógynövényszörpöket is.

A magyar kormány nem kíván lemondani a háznál történõ pálinkafõzésrõl - mondta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyûlés elnöke a 2. Gönci Barack Vigasságon.
Több külföldi tanulmány ezt bizonyítja. Azokban az országokban ahol jelentõs mennyiségû zöld teát fogyasztanak az emberek (Japán és Kína) a halálozási arány kockázata lényegesen kisebb. A zöld teát ivók körében úgy tûnik ,hogy a szívbetegség kockázata is csökken, egy régi feljegyzésben olvasható (*A Pokol Meghódítása címen ismert titkos könyv szerint,az Öt Szerv mûködésének összhangja: - Az öt szerv uralkodója a szív, márpedig a szív erõsítésének a legkitûnõbb módja a teaivás. Ha a szív gyönge, az összes többi szerv megsínyli azt. Ha azonban teát iszunk, a szív meg fog erõsödni és mentes lesz a betegségektõl.)

 


"Zöld tea meghosszabbíthatja az életét a szívbetegségek és a stroke csökkentésén keresztül"

(Állapítja meg Kuriyama WebMD*./

A világ legnagyobb lecsóját szeretnék elkészíteni Esztáron.

Zugivó a magyar?2010-05-26 10:26:43
Szigorodik a szesztilalom2010-02-03 17:51:20

Tovább szûkült azon üzletek és vendéglátó egységek köre, akik 22 óra és 6 óra között nyitva tarthatnak, illetve szeszes itallal szolgálhatják ki vendégeiket Debrecenben. Nézze meg, hogy az ön lakóhelyét érinti e a szigorítás!

NAPLÓ A MINDENNAPOKRÓL2009-01-14 16:38:25
JÓZANUL - Úgy látom, hogy a dinoszauruszok óta még sok-sok minden kipusztult ebbõl a világból. Manapság már mintha maga az EMBER is kihaló félben lenne.

« 1. oldal »