2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A jeles alkalomra szülõk, nagyszülõk a gyermekek nagy örömére lángost és palacsintát sütöttek.

Több segélyszervezet, alapítvány és magánszemély is adománygyûjtésbe kezdett, hogy segítse a rászoruló családokat az iskolakezdésben. Tanszereket, ruhákat, cipõket is gyûjtenek azoknak, akiknek anyagi nehézséget okoz, hogy gyermekük elkezdje a tanévet.

Lábnyik elsõ látásra a világ vége; a másodikra egy mesebeli falucska Bákó megyében.

A Debrecenbõl kapott bútorok többségét félretették a hatgyermekes családnak.

Hat család otthona sérült meg részben vagy égett ki teljesen húsvétkor Hajdúsámsonban, amikor gyerekek gyufázása közben kigyulladt egy lakás, és a tûz átterjedt öt másikra.

Társadalmilag felelõsséget vállalni többféleképpen lehet – gondolják Váncsodon.

Évente több százezer embernek nyújt segítséget, vagy ideiglenes mentsvárat az idén huszonöt éves fennállását ünneplõ Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Kiemelt figyelemmel kísérte az országos és a regionális média az adventi idõszakban a különbözõ karácsonyi adománygyûjtõ akciókat. A legnagyobb figyelmet a közmédia Jónak lenni jó! címû mûsorfolyama kapta, emellett a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kampánya és a Mikulásgyár adománygyûjtése szerepelt a leggyakrabban a médiában - derül ki a Médianézõ elemzésébõl.

Pécsen és Debrecenben helyi vállalkozók próbálnak segíteni a környék nehéz helyzetben élõ családjain. A fõváros több bevásárlóközpontjában önkéntesek gyûjtenek tartósélelmiszereket. Nagyváradon pedig mától három hónapon át tartó ételosztásba kezd a helyi hajléktalanokat segítõ szervezet.

Báloztak a bölcsiért2010-03-26 09:27:58
Elsõ alkalommal rendezték meg március 13-án, Szentpéterszegen a bölcsõde jótékonysági bálját. Ezen a kis településen nagy bátorság volt az intézményegység vezetõjétõl Nagy Sándornétól, és a bölcsõde szakmai vezetõjétõl Cucin Anitától a tizenkét gyereket befogadó bölcsõdéért jótékonyságra invitálni az embereket.

Mint az már évek óta megszokott, a csökmõi Bocskai István Általános Iskola és Óvoda, valamint a Csökmõi Általános Iskola Fejlõdéséért Alapítvány idén is megrendezte a jótékonysági bálját. A rendezvény február 6-án este héttõl zajlott a Faluházban.

« Előző « 2. oldal »