2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatainak jelenlegi feldolgozottsága alapján az idei július valószínûleg bekerül az 1901 óta vezetett statisztikában az öt legcsapadékosabb július közé. Országos átlagban csaknem kétszer, helyenként háromszor annyi esõ esett, mint egy átlagos júliusban.

Július 1-jétõl számos változás lépett életbe Magyarországon.Több bank módosította hirdetményeit, elektronikus lesz az anyakövezés, megváltoztak a versenyjogi, a jövedéki termékekre vonatkozó vámtarifa szabályok és a külföldi mobiltelefon-használat díjai is.

Július elsejétõl bírságot szab ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a parlagfûvel szennyezett földterületek tulajdonosaira, használóira – jelentette be Szalkai Gábor, a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) fõosztályvezetõ-helyettese pénteken Budapesten.

Nemcsak a köztisztviselõket foglalkoztató intézmények, hanem a gyógyszertárak is zárva tartanak jövõ hét kedden. Érdemes még ezen a héten vagy legkésõbb hétfõn gondoskodni tehát a szükséges készítmények beszerzésérõl, mert kedden csak az ügyeletes patikákban tudjuk ezt majd megtenni.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban júliusban alkalmazható üzemanyagárakat.


Budapest, 2012. július 2.-tól,  Az uniós szabályozásnak megfelelõen júliustól tovább csökkentek a roaming díjak, illetve a magyar kormány bevezette a telefonadót.

Májusban elmarad a dohánytermékek jövedéki adójának emelése, a következõre júliusban kerül sor, amit a kormány jelenlegi tervei szerint az idén már nem követnek újabb szigorítások - írja a szerdai Napi Gazdaság.

« 1. oldal »