2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Úgy tûnhet, komoly bajban van a Fidesz, mivel az Országgyûlés két legerõsebb ellenzéki frakciója egységesen sorakozott föl a legújabb népszavazási kezdeményezés mellett. A kormánypártoknak azért mégsem kell annyira izgulniuk, mivel a pártok közvetlenül nem kapcsolódnak be a férfiak korkedvezményes nyugdíjazása melletti aláírásgyûjtésbe. Sikeres referendum esetén 100-150 milliárd forinttal nõhet a büdzsé kiadása.

Megérkeztek a bankoktól az elszámolásról szóló levelek, melyek kapcsán sokan most döbbennek rá, hogy a kormány megint átverte õket – jelentette ki Kõszeghy Csanád Ábel, a Jobbik debreceni önkormányzati frakciójának vezetõje sajtótájékoztatóján.

A települési adó, ezen belül a földadó kivetése Alaptörvénybe ütközik, és ezért is kérik a jogszabály hatályon kívül helyezését – fogalmazott Demeter Pál, a Jobbik megyei önkormányzati frakciójának vezetõje a hétfõn megtartott sajtótájékoztatón.

A Jobbik törvénytelennek tartja a települési adó formájában bevezetett földadót és a vonatkozó rendeletek hatályon kívül helyezését sürgeti.

A Jobbik önkormányzati képviselõi, Herpergel Róbert és Ágoston Tibor arra kíváncsiak, hogy a Fidesz szerint „hány menekültet bír el Debrecen”, illetve, hogyan szolgálja a debreceniek érdekét a menekülttábor immáron nyilvános bõvítési terve.

A teljes népességen belül stagnál a Fidesz népszerûsége, a februárban fennállásának legjobb eredményét elérõ Jobbik tovább erõsödött - tudható meg az Ipsos március 6. és 13. között, reprezentatív mintán végzett kutatásának összegzésébõl, amelyet kedden juttattak el az MTI-hez.

A Jobbik önkormányzati frakciójának vezetõje szerint kapkodás és kidolgozatlanság jellemzi az egészségügyi intézmények március elején elkezdett átszervezését.

Nagy nyilvánosság elõtt elkövetett becsületsértés vétsége miatt kellene bíróság elé állnia Novák Elõdnek, a Jobbik alelnökének Rácz Péter Rikárdóra, a 2015-ös év elsõ újszülöttjére tett megjegyzései miatt.

A pedagógiai szakszolgálat az intézményhez utalt gyermekek mindössze 20-30 százalékát látja el a megyében – mondta Ágoston Tibor, a debreceni közgyûlés jobbikos képviselõje a pártja kedden tartott sajtótájékoztatóján, amelynek témája a megyei pedagógia szakszolgálat tevékenysége volt.

Az Ipsos júliusi felmérése alapján a pártok sorában továbbra is a Fidesz áll az elsõ helyen, bár csökkent a kormánypárt támogatottsága. Az MSZP elmozdult múlt havi történelmi mélypontjáról, de így sem tudta utolérni a Jobbikot, amelynek szintén bõvült a tábora.

Több rendõrt az utcákra!2014-06-26 11:31:19

Rosszul osztja be erõit a rendõrség. Túl sokat foglalkoznak közlekedési ügyekkel, miközben a közterületi bûncselekmények megelõzésére, felderítésére alig marad erejük – fogalmazta meg véleményét a Jobbik önkormányzati képviselõje, Ágoston Tibor a Petõfi téren.

A Jobbik kormányra kerülése esetén a felsõoktatásban jelentõsen emelné az államilag finanszírozott helyek számát és elérné, hogy a multinacionális vállalatok a nyugati bérek nyolcvan százalékát fizessék dolgozóiknak Magyarországon.

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy törvényben garantálja a rezsicsökkentés érvényesítését, mert az ellenzéki párt szerint jelenleg a közmûszolgáltató cégeknek több lehetõségük is van a rezsicsökkentés miatti bevételkiesésük ellensúlyozására - mondta Apáti István kedden az MTI-nek.

Nyilvánítsák zárt intézménnyé a debreceni menekülttábort és erõsítsék meg az õrzését – követeli a Jobbik.

Konyár – A mintegy kétszáz érdeklõdõre közel száz rendõr “vigyázott”. A tömegben kevés volt a helyi ember.

„Sugar-veszély” Kabán!2012-06-22 09:54:34

Az egykori Kabai Cukorgyár lakótelepén élõkkel szemben folytatott jogtalan intézkedésekrõl, vérlázító eseménysorozatról tartott sajtótájékoztatót Kulcsár Gergely, a Jobbik országgyûlési képviselõje.

Konyár – A közbiztonság javításáért tartott lakossági fórumot kedd este a Jobbik a kétezer lelkes község mûvelõdési házában.

Konyár – Kisebb csoport várta a Jobbik képviselõit, akik azért látogattak el Konyárra szombat délelõtt, hogy a helyszínen tájékozódjanak, hogyan segíthetnének a települést biztonságosabbá tenni.

Nemcsak gazdasági, hanem politikai kérdés Hajdúszoboszlón a termálvíz kitermelés ügye. A Népszava információi szerint két új luxusszálloda épül a Hajdú-Bihar megyei fürdõvárosban, és mindkettõ szeretné saját medencéit a híres gyógyvízzel feltölteni.

Bár az önkormányzati választásokon egy Jobbikos jelölt sem jutott be a képviselõtestületbe, mégis komolyan veszik ígéreteiket: a közelgõ halottak napja alkalmából temetõrendezést szerveznek október 24-én, vasárnap reggel fél nyolc és délután két óra között társadalmi munka keretében. Fegyverneki Gergõ tudósítása.

A Jobbik szerint az elmúlt napok „botrányai" azt bizonyítják, hogy mind az MSZP, mind a Fidesz tele van korrupciógyanús ügyekkel.

Sajtótájékoztatón mutatkoztak be vasárnap a Jobbik hajdúszoboszlói jelöltjei. Az önkormányzati testületek létszámának csökkentése következtében a megszokott 10 helyett, 8 egyéni körzet lesz

A Jobbik szerint azt a tendenciát lehet megfigyelni, hogy a kormánytöbbség a parlamenti bizottságokban folyamatosan leszavazza az ellenzéki módosító indítványokat, így a párt szerint azok még akkor sem kerülhetnek az Országgyûlés elé, ha a legnagyobb társadalmi igényeket elégítenék ki.

« 1. oldal »  Következő »