2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Megszûnik a diplomás munkanélküliek közmunkába való kényszerítése, pontosítják a pihenõnapok számítását is, megint módosul a munka törvénykönyve.

Hatékonyabb modellel kívánja biztosítani a kormány a régészeti feladatellátás gyorsaságát - indokolta az MTI-nek a régészeti feltárások jogszabályi hátterén végrehajtott módosításokat pénteken a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

Az új év több változást is hozott. Az egyik legfontosabb, hogy módosulnak a táppénz szabályai, és a cafetériára vonatkozó elõírások is mások lesznek. Elindul a friss házasok adókedvezménye, és átalakul az autópálya rendszer is.

A hulladékot elszállító közszolgáltatónak legalább két méretû gyûjtõedényt kell felajánlania az ingatlant használók részére, akik ebbõl a képzõdõ hulladék mennyisége szerint választhatnak - egyebek mellett ezt tartalmazza az a kormányrendelet, amely a Magyar Közlönyben jelent meg.

Csak érvényes okmányokkal lehet szavazni az október 12-i önkormányzati és nemzetiségi választáson, így célszerû még a választás elõtt ellenõrizni a személyazonosító okmányok érvényességét, valamint gondoskodni a lakhelyváltozás miatt szükségessé váló új lakcímigazolványokról.

A 98 százalékos különadó visszaigénylésének módjáról az errõl szóló döntést rögzítõ jogszabály hatálybalépése után tud tájékoztatást nyújtani a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) – közölte az adóhatóság az MTI érdeklõdésére.

Július 1-jétõl számos változás lépett életbe Magyarországon.Több bank módosította hirdetményeit, elektronikus lesz az anyakövezés, megváltoztak a versenyjogi, a jövedéki termékekre vonatkozó vámtarifa szabályok és a külföldi mobiltelefon-használat díjai is.

Az új hónap meglehetõsen sok új változást hoz. Több száz trafikosnak kell költöznie. Keservesebb lesz a honatyák élete. Több banknál kaphatóak lesznek a hosszabb távú lakossági állampapírok. Szigorodnak a fogyasztóvédelmi szabályok is.

Hatszázalékos ehoteher a megtakarításokon, módosul a hegyközségi törvény, közhiteles hatósági nyilvántartásba kerülnek a rokkantak parkolókártyái, új közlekedéssel kapcsolatos bírságok, nõ a cégek távközlési adója.
Ügyes választással és a jogszabályok ismeretével sokat lehet spórolni az átírási illetéken, de az is kíméli a pénztárcát, ha idejében bejelentjük az adásvételt az okmányirodában. Utóbbival ugyanis többszázezres bírságot kerülhetünk el.

 


Budapest, 2011. augusztus 30., kedd (MTI) - Az üdítõitalok, energiaitalok, elõrecsomagolt cukrozott sütemények, a sós snack és az ételízesítõ után szeptember 1-tõl népegészségügyi termékadót - a köznyelvben chipsadót - kell fizetni.

 

 

 

Több házi õrizetben lévõ emberre is a nap 24 órájában vigyáznak a rendõrök április 3-a óta, egy jogszabályi változás lehetõséget ad ugyanis erre.
« 1. oldal »