2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Egy csapásra multimilliomossá tett egy 10 éve illegálisan az Egyesült Államokban élõ és dolgozó magyar nõt Rónai Péter magyar származású New York-i ügyvéd. Kártérítési pert nyert a nõnek, akit elütött egy autó. A közelmúltban két hasonló eljárást is sikerre vitt.

Mától június 5-éig kérelmezhetik a kártalanítást a Quaestor-károsultak, vagyis a Quaestor Financial Hrurira által kibocsátott, illetve a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. vagy kapcsolt vállalkozása által értékesített kötvények tulajdonosai.

Megérkezett az állami segítség, megkapják pénzüket a brókercsõd miatt bajba került önkormányzatok.

A bankszövetség azt az álláspontot képviseli – s ezt még az alkotmányból is le lehetne vezetni -, hogy Quaestor károsultaknak nem jár semmilyen kárpótlás – jelentette ki a Kossuth rádió 180 perc címû mûsorában Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség fõtitkára hétfõn.

Rogán Antal szerint vissza fogja kapni pénze nagy részét az a 22 ezer ember, akinek 6 millió forintnál kisebb összegû befektetése volt a bedõlt pénzügyi vállalkozásoknál.

Több mint 14 ezer euró (mintegy 4,3 millió forint) kártérítést és perköltséget kell fizessen a magyar állam egy baktalórántházi korábbi rokkantnyugdíjasnak a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) elsõ fokú, egyelõre nem jogerõs ítélete szerint.

Egy szeptemberi uniós bírósági ítélet értelmében már vis maior esetén sem mentesül a vasúttársaság az átalány-kártérítési kötelezettség alól – mondta Szabó Anett, a MÁV-START szóvivõje a Kossuth Rádióban.

Március közepétõl a jelenlegi nem vagyoni kártérítés helyett sérelemdíj megállapítása kérhetõ a bíróságokon. Elegendõ a jogsértés tényét bizonyítani, de az még nem látszik, hogy gyors vagy elhúzódó perek lesznek-e a jellemzõek – vélte a Kossuth Rádiónak nyilatkozó szakértõ.

Elfogadta a Toyota, hogy 16,4 millió dollárt fizessen az amerikai kormánynak, amiért „eltitkolta a gázpedál-hibákat” egyes márkák esetében - közölte vasárnap este az Egyesült Államok Közlekedési Minisztériumának autópálya biztonsági hatósága (NHTSA).
« 1. oldal »