2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

A parlamenti szavazás elõtt kikerült a kéményseprõtörvénybõl az a kétharmadot igénylõ paragrafus, ami kiszedte volna az önkormányzatok feladatai közül a kéményseprést. A kormány szerint ez nem probléma, mert a feladatokat a törvény nem elõírja, csak lazán felsorolja. Ráadásul egyelõre és elvben a katasztrófavédelem és az önkormányzatok osztozni fognak a feladaton. Ha az önkormányzatok meglévõ szerzõdései kifutnak, és már minden kéményseprõ otthagyta a cégét, csak a katasztrófavédelem marad majd a piacon.

A Magyarországi Kéményseprõk Országos Ipartestületének (MKOI) múlt pénteki közgyûlése megerõsítette, hogy továbbra is teljes mértékben elutasítják a kéményseprõ-ipari közszolgáltatást érintõ törvénymódosításról szóló elõterjesztést - közölte a szervezet kedden.

Úgy emelték a kéményseprés díját, hogy nem emeltek; õsztõl nagy változás is jöhet.

A Magyarországi Kéményseprõk Országos Ipartestülete (MKOI) elutasítja a kéményseprõ-ipari közszolgáltatást érintõ törvénymódosítási elõterjesztést - közölte az érdekképviselet pénteken az MTI-vel.

A legtöbb kéménytûz a lerakódott korom eltávolításával, a kémény rendszeres karbantartásával megelõzhetõ.

Nem sepernek annyit2014-03-28 18:41:12

Január 1-jétõl a gáztüzelõ berendezések szén-monoxid-kibocsátását is mérik a kéményseprõk.

Új és módosuló tûzvédelmi jogszabályok
Budapest – Január 2-án lép hatályba az a kormányrendelet, amely a BM Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság piacfelügyeleti eljárását szabályozza részleteiben, tájékoztatta lapunkat Petróczi Tímea tûzoltó õrnagy, az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság szóvivõje.

Januártól legkevesebb egy mérnökóra ellenértékét kell fizetni a kéményseprõ közszolgáltatónak, a kémény ellenõrzéséért

« 1. oldal »