2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Kegyelemdöfés lehet a fõvárosi kórházaknak a sebészeti ügyelet átalakítása: teher az orvosoknak, az intézménynek, ráadásul a mûtéti várólistát is növeli – vélik az átállás miatt aggódók. Totális üzem helyett elég lenne három szuperkórház Budapesten – nem kizárt, hogy valójában ezen dolgozik az egészségpolitika is.

Ha kánikulai élményekre vágyik, felesleges drága utazásra befizetnie, elég, ha megbetegszik. A magyarországi kórházak körülbelül 70 százalékában ugyanis még mindig 40 fokban izzadnak a betegek és a dolgozók egyaránt. A mûtõkben és az intenzív osztályokon mindenhol van légkondicionálás, ám néhány intézményben annak is örülnek, ha gyógyszerre van pénz, a hûtést inkább függönyökkel és mosdatással oldják meg. Kánikulai kórházkörkép.

A transzplantációk számának növelésében nem mindig a pénz számít, fontos az intézmények hozzáállása. Interjú dr. Nemes Balázs transzplantációs sebésszel.

A daganatgyanús betegeknek 14 napon belül idõpontot kell kapniuk diagnosztikai vizsgálatra és megszûnik az egynapos sebészeti ellátás volumenkorlátja – ezt is tartalmazza az a kormányrendelet-tervezet, amelyrõl szombati zalakarosi elõadásán, illetve az azt követõ sajtótájékoztatón beszélt az Emberi Erõforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkára.

Túlterheltek az ápolók2015-04-27 08:07:07

Magyarországon egy nappali mûszakos ápolóra 27,3 beteg jut.

A Magyar Kórházszövetség elnöke szerint vészjeleket kell küldeni a magyar társadalomnak, hogy értse meg: a prioritási sorban elõbbre kell helyezni az egészségügyet.

Több mint 160 millió euró (mintegy 48 milliárd forint) uniós támogatást hagyott jóvá csütörtökön magyarországi egészségügyi beruházásokra az Európai Bizottság.

Megszûnt az influenzajárvány miatt korábban elrendelt látogatási tilalom hétfõn a debreceni Kenézy Gyula kórházban - közölte az egészségügyi intézmény az MTI-vel.

Az országos influenzajárvánnyal összefüggésben az országos tisztifõorvos körlevelet küldött a kórházak vezetõinek, illetve az Országos Mentõszolgálatnak, ebben folyamatos jelentést kér az üres intenzívágyak és a szabad lélegeztetõ gépek számáról.

Halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségében hozhat ítéletet a bíróság hétfõn.

Az országos influenzajárvány miatt további egészségügyi intézményekben rendeltek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat.

A Fidesz-KDNP frakciószövetség felkérte és felhatalmazta a kormányt arra, hogy az ehhez szükséges anyagi forrásokat - európai uniós pénzek felhasználásával is - teremtse elõ, döntsön az új intézmény helyszínérõl és felépítésének ütemezésérõl.

Az influenzajárvány miatt egyre több fõvárosi és megyei intézmény vezet be látogatási tilalmat.

Egy debreceni egészségügyi intézménybõl tûnt el a 73 éves néni.

Az influenzajárvány miatt csütörtökön újabb hat egészségügyi intézményben rendeltek el látogatási tilalmat - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a honlapján.

Újabb egészségügyi intézményekben rendeltek el látogatási tilalmakat az influenzajárvány miatt - közölte honlapján az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat csütörtökön.

Rosszul végzõdött a buli2015-01-23 12:22:33

A debreceni rendõrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a 21 éves férfival szemben, aki a gyanú szerint egy szórakozóhelyen lefejelt egy lányt.

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával vittek kórházba a mentõk egy gyereket hétfõ este Debrecenben - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivõje az MTI-vel.

Tíz év alatt tizedével csökkent a járóbeteg-szakellátás esetszáma, a kórházi ágyak kihasználtsága pedig a többszöri ágyszámcsökkentés dacára gyengült - írta a Napi.hu a 2013-as Egészségügyi Statisztikai Évkönyv adatait ismertetve.

A debreceni rendõrök hívták a mentõket ahhoz a helyi férfihoz, akinek olyan fájdalmai voltak az utcán, hogy lépni sem tudott.

A Debreceni Rendõrkapitányság járõrei egy órán belül elfogták a kifosztás bûntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 65 éves férfit.

A jövõben nem lehet majd állami kórházban magán-egészségügyi szolgáltatást nyújtani - jelentette be az egészségügyért felelõs államtitkár egy budapesti konferencián.

Az egészségügyi ellátórendszer problémája és a kórházi adósság újtermelõdése alapvetõen az évek óta tartó forráskivonás következménye – mondta Molnár Attila, az Egészségügyi Gazdasági Vezetõk Egyesületének elnöke egy csütörtöki budapesti szakmai konferencián.

Ebolás beteget vittek a fõvárosba Debrecenbõl – hívta fel a szerkesztõséget egy olvasónk kedden. Kis utánajárással kiderítettük, a déli órákban valóban átszállítottak egy lázas nigériai férfit a debreceni Kenézy kórházból a budapesti Egyesített Szent István és Szent László Kórház (ESzSzK) trópusi részlegére, az azonban még nem volt egyértelmû, hogy mi lehetett a baja.

« 1. oldal »  Következő »