2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 

A szennyvízhõ-energiának köszönhetõen korszerûbb és gazdaságosabb lesz a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Róbert Károly körúti épületeinek hûtési, illetve fûtési rendszere - mondta Szabó István vezérõrnagy, az intézmény parancsnoka kedden, a rendszer átadásakor.

Letöltendõ börtönt kértek az élettársát konyhakéssel nyakon szúró férfira.

Egy külföldi kislány lett rosszul az ártándi határátkelõhelyen. A rendõrök segítettek és mentõt hívtak a gyermekhez.

Közel 12 milliárd forintos gyorssegélyt kaptak a hazai kórházak július utolsó napjaiban; az egészségbiztosítási alap idõarányos tartalékaiból kifizetett többlettámogatást lejárt tartozásaik kiegyenlítésére, kisebb részben pedig a mûködési feltételeik javítására fordíthatják.

Elhagyta a debreceni Kenézy kórházat szerdán az a fiatal nõ, aki valószínûleg kukoricaföldön, patkányürüléktõl fertõzõdhetett meg – közölte a kórház szóvivõje az MTI érdeklõdésére szerda este.

Több pénz a kórházaknak2014-07-27 12:01:37

14 milliárd forintos támogatást kapnak a kórházak a lejárt szállítói adósságok csökkentésére és a mûködési feltételeik javítására - jelentette be az egészségügyért felelõs államtitkár. A többlettámogatást az egészségbiztosítási alap tartalékából kapják az egészségügyi szolgáltatók. Ezen felül a következõ hónapokban még 3 és fél milliárd forint jut a várólisták csökkentésére és az alapellátás fejlesztésére is.

Csaknem hatmilliárd forintból újul meg az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelõintézet, az errõl szóló szerzõdést kedden írták alá Egerben.

Ha az országgyûlés megszavazza a támogatást, akkor a pénzt még nyáron átutalják az intézményeknek - jelentette be Zombor Gábor a Semmelweis-napon, vagyis az egészségügyi dolgozók napján. Az államtitkár hozzátette: a támogatást elsõsorban adósságaik csökkentésére, és mûködésük finanszírozására fordíthatják a kórházak.

Még a nyáron plusz támogatást kaphatnak a kórházak - mondta el az egészségügyért felelõs államtitkár. Zombor Gábor azt is közölte, hogy egyik legfontosabb feladatának tartja az egészségügyi dolgozóknál tapasztalható elvándorlási folyamat további lassítását, és hosszabb távon a tendencia megfordítását.

A Magyar Kórházszövetség (MKSZ) kiáll az egészségügy területén elkezdett béremelés és az ösztöndíj-programok folytatása mellett, de fontosnak tartja a mozgóbérek, valamint a gazdasági és mûszaki területen dolgozók bérének mielõbbi rendezését - olvasható a szövetség állásfoglalásában, amelyet szerdán juttattak el az MTI-hez.

Egyetlen kórház sem dõlt be, és nem is fog a jövõben sem, ezért az egészségügyért felelõs államtitkárság visszautasít minden tudatos rémhírterjesztést - közölte a tárca.

Idén 18 milliárd 200 millió forint többlettámogatáshoz jut az egészségügy – jelentette be Balog Zoltán. Az emberi erõforrások minisztere hozzátette: a forrásból 790 millió forintot csak a várólisták csökkentésére fordítanak. Szócska Miklós egészségügyért felelõs államtitkár hozzátette: tavaly kevesebb orvos kért külföldi munkavállaláshoz igazolást, mint 2009-ben.

A NATO Charity Bazzar Alapítvány támogatásával Bemer- és mûtéti betegmelegítõ készüléket vásárolhattak.

Rekordösszegû, több mint hatmilliárd forint összegû pluszpénzhez jutott hozzá idén a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház - közölte Mangol Csilla vezérigazgató az intézmény évértékelõ sajtótájékoztatóján hétfõn, Nyíregyházán.

Egy új megoldásnak köszönhetõen lehetõvé vált, hogy a kórházak kapcsolatba léphessenek egymással és megoszthassák a betegek adatait, nem csupán az országhatárokon belül, hanem azokon kívül is.

Családbarát szülészet2013-10-26 18:36:54

Családszobát és kitüntetéseket adtak át a szülészet és nõgyógyászati osztály születésnapján.

Fotók: HajduPress, Nyírõ Gizella1928. október 28-án nyitotta meg kapuit a Gróf Tisza István Kórház Berettyóújfaluban. A 84. születésnap alkalmából tudományos üléssel egybekötött ünnepségre került sor a kórház Dr. Böszörményi Nagy Géza termében.

Fotók: HajduPress, Nyírõ GizellaA Gróf Tisza István Kórház és a partiumi, Élesdi Kórház közös, határon átnyúló kapcsolatának újabb állomásához érkezett szeptember elsõ napján. A berettyóújfalui kórházban ezúttal a pszichiátriai ellátás került terítékre az orvosi és a szakdolgozói szekciókban.


A Semmelweis nap, valamint az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban kitüntetéseket adtak át, illetve egy dolgozót elõléptettek június 28-án.

Egyetlen hazai kórház sem tud maradéktalanul megfelelni a jogszabályban elõírt új minimumfeltételeknek – vélekednek a szakemberek, akik szerint esély sincs a hiányosságok gyors pótlására. Most járt le a határidõ, ameddig a fekvõbeteg-ellátók vezetõinek nyilatkozniuk kellett arról, hogy intézményeik eleget tesznek-e a személyi és tárgyi követelményeknek - olvasható a Magyar Nemzetben.

Magyarország, Hajdú-Bihar – A hálapénz elõre kikövetelve bûncselekmény, utólag a kórházvezetõ engedélyével azonban elfogadhatja az orvos július 1-jétõl, az új munka törvénykönyv hatályba lépésétõl.

Budapest, 2012. június 24., vasárnap (MTI) – Egy hét múlva, július elsején az egészségügyi dolgozók hivatalos ünnepén több változás lép életbe az egészségügyben: elindul az új ellátási rend, az országos várólistákat a betegek az interneten is követhetik. Azt egyelõre nem tudni, hogy a Veszprém megyei kórházon kívül mely intézményekben lesz hivatalosan is írásba foglalva a hálapénz elfogadásának lehetõsége.


- Örömmel tölt el, hogy immár 12. alkalommal rendezhetjük meg az Országos Boncmesteri és Asszisztensi Továbbképzést – jelentette be Dr. Dombi Imre, a Gróf Tisza István Kórház Pathológiai Osztályának vezetõ fõorvosa, amikor megnyitotta az ország minden részébõl érkezett szakembereknek szóló konferenciát a Nadányi Zoltán Mûvelõdési Központban.

Berettyóújfalu – A K&H gyógyvarázs program ismét játékokkal és könyvekkel járul hozzá a beteg gyermekek gyógyulásához.


Debrecen, 2011. szeptember 21., szerda (MTI) - Három embert kellett kórházban tartani a kedd délutáni mikepércsi buszbaleset sérültjei közül, a legsúlyosabb állapotban a busz vezetõje van, rajta több mûtétet is el kell végezni - mondta a debreceni Kenézy kórház szóvivõje szerdán az MTI érdeklõdésére.

« Előző « 2. oldal »  Következő »