2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Idén május 31-ig jelentkezhetnek a települések önkormányzatai a 22. Virágos Magyarországért versenybe, amelynek fõdíja Magyarország képviselete a 2016-os Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében (Entente Florale Europe) – közölte a projektet kezelõ Magyar Turizmus (MT) Zrt. hétfõn az MTI-vel.

Jelentõsen kevesebb hulladék keletkezik az utóbbi években Magyarországon, 2000-ben az éves mennyiség még 40 millió tonnára rúgott, 2014-ben azonban már csak 17,4 millió tonna volt - ismertette a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelõs államtitkára csütörtökön Budapesten, egy szakmai fórumon.

Agora-tagok hozzáértésének, aktivitásának köszönhetõ az összefogás és értékmentés.

Probléma a külterületeken van a Sárréten. Ott egyre nagyobb területet borít belvíz.

A napfény árnyoldalai2015-01-15 09:43:00

A törvényalkotó a napelemet kétszer olyan veszélyesnek minõsíti, mint az akkumulátort.

Az irtására alkalmas eszközbeszerzésre január 1-jétõl január 31-ig nyújthatják be pályázataikat a parlagfû elleni védekezést végzõ civil szervezetek, amelyek összesen 642 millió forintot kaphatnak - közölte a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) hétfõn az MTI-vel.

Az ország számos pontján készülnek jelenleg Natura 2000 területekre vonatkozó fenntartási tervek, amelyek többsége a napokban válik véleményezhetõvé; a gazdálkodók, földbérlõk, tulajdonosok és egyéb érintettek most ismerhetik meg a tervek tartalmait és tehetnek javaslatokat – hívta fel a figyelmet szerdai közleményében az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület.

A környezetvédelem fontosságára hívja fel a figyelmet a Futurobi kalandjai címû interaktív gyermekelõadás, amelyet országszerte 19 városban láthat nyáron a közönség.

Rekordszámban vesznek részt idén a negyedik TeSzedd! országos szemétgyûjtési akcióban, az elsõ két napon 110 ezer önkéntes regisztrált, közülük szombaton mintegy 70 ezren gyûjtik majd az országban a szemetet – ismertette az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) ügyvezetõje a rendezvény fõvárosi megnyitóján szombaton.

Akácsirató erdész-szemmel2014-04-25 11:03:12

A magyarországi magánerdõk közel hetven százaléka akác; mi lesz a sorsuk?

Több allergén növény pollenkoncentrációja a magas, akár a nagyon magas szintet is elérheti, és okozhat tüneteket az arra érzékenyeknek a következõ napokban – tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat szombaton az MTI-t.

Jászkisér kertbarát köre látogatott Földesre
Földes – A „Kertészkedj – mûvelõdj – barátkozz és védd a természetet” országos kertbarát köri jelmondat jegyében ismét kertbarát kört fogadott szombaton a Balásházy János Kertbarát kör.

Mesterséges odúkkal és a panelfelújítási munkák átütemezésével elõsegíthetõ a sarlósfecskék és a denevérek túlélése. A Magyar Madártani Egyesület arra hívja fel a figyelmet, ...
« 1. oldal »