2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Az új kötelezõ biztosítási tarifák miatt szinte minden autósnak emelkedik a díja, ami újra 100 milliárd fölé növelheti a biztosítók éves díjbevételét. Az elsõ nap kalkulációi alapján idén öt biztosító számíthat az ügyfelek kiemelt figyelmére, a váltók átlagdíja pedig meghaladja a tizennégy ezret.

Az autósok tájékozatlanok a kötelezõ gépjármû felelõsségbiztosításról (kgfb), a genertel.hu online biztosító felmérése során fõleg a kgfb-hez kötõdõ díjfizetési és felmondási határidõk, az örökléskori és a jármû tulajdonosváltása körüli biztosítási teendõk tekintetében árultak el nagy bizonytalanságot az autótulajdonosok.

A csekkes befizetés helyett az átutalást, illetve a havi vagy negyedéves fizetés helyett az éves egyösszegû díjfizetést vállalva csökkentik az autósok a kötelezõ gépjármû felelõsségbiztosításuk (kgfb) díjait a most folyó kampányban – közölte a Biztosítás.hu online alkusz az MTI-vel.

Csak kisebb szabálytalanságokat talált a Magyar Nemzeti Bank a biztosítók naptári évfordulós kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosítási díjhirdetéseinek átvizsgálása során – tájékoztatott a jegybank szerdán.

A kötelezõ gépjármû felelõsségbiztosítás (kgfb) idei kampányában tíz autósból kilenc elfogadja az átlagosan 1-2 ezer forintos díjemelést és marad jelenlegi biztosítójánál, csak 10 százalékuk vált biztosítót – közölte az elsõ hét tapasztalatai alapján a Biztosítás.HU online alkusz az MTI-vel.

Csütörtöktõl számos új intézkedés, illetve változás lép életbe. Szigorodnak például a fegyvertartás szabályai, kivethetõ az egészségügyi bírság és változnak a kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosításra vonatkozó szabályok.
« 1. oldal »