2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Már akkor sem éreztem ésszerûnek, amikor végzõs diákként én voltam az ünnepelt. Ma sem tartom logikusnak az középiskolai ballagások idõzítését. Nem az ünnepnap, hanem a hónap, az ok és okozat dilemmája felett nem tudok napirendre térni. Palicz István jegyzete.

A Fazekas-gimi a top tízben2015-02-18 10:58:25

Két debreceni intézmény is szerepel a legjobb vidéki gimnáziumok és szakközépiskolák top húszas listáján.

Mérlegen az új iskola hangulata, a távolság, de leggyakrabban a szakmaiság dönt.

December 9-éig jelentkezhetnek az általános iskolások központi írásbeli felvételi vizsgára. Az erre szolgáló jelentkezési lapot abba a középiskolába kell eljuttatni, amelyben a diák szeretné megírni az írásbeli feladatokat.

Idén a középiskolák több mint fele nem tart felvételi vizsgát, és 487 középiskola írta elõ a hozzájuk jelentkezõ tanulók számára a központi írásbeli vizsgákon való részvételt – közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfõn az MTI-vel. A hivatal honlapján nyilvánosságra hozta a központi írásbeliket szervezõ intézmények listáját, jelentkezni december 9-ig lehet.

Képzõ címmel hirdetett mûvészeti pályázatot a Diákhitel Központ, amely középiskolások és felsõoktatási hallgatók festményeit, grafikáit és fotómûvészeti technikával készült alkotásait várja.

Szeptemberben folytatódnak a középiskolákban az Európai Unióhoz kapcsolódó iskolanapok, a program célja, hogy könnyed, játékos formában ismertesse meg a diákokkal az EU mûködését és az unió nyújtotta lehetõségeket.

Az idei érettségi vizsgák tapasztalatairól kérdeztük Domján Jánost, az Arany János Gimnázium, Egészségügyi Szakképzõ, és Közgazdasági Szakközépiskola igazgatóját.

Idén is ösztöndíjjal támogatja az Önkormányzat a hátrányos helyzetû, szociálisan rászoruló fiatalokat a Bursa Hungarica pályázat keretében. 180 diáknak kívánnak segítséget nyújtani – és remélik, ezúttal fel tudják tölteni a keretet.

Az energiaitalok bármely diák számáta elérhetõk, néha még az iskolai büfében is.

Szalagtûzõ a Bessenyeiben2008-10-07 22:24:21

Vannak középiskolák, ahol már így õsszel megtartják a végzõs diákok szalagtûzõjét. Berettyóújfaluban a Bessenyei György Szakközépiskola nyitja a sort.

« 1. oldal »