2024. április 19. Péntek, Emma.
 

A foglalkoztatottak száma 4 millió 240 ezer volt november-januárban, 113 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 64,5 százalékra emelkedett - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. A munkanélküliek száma pedig 279 ezer Magyarországon.

Hárommilliárd forintot szán a kormány arra, hogy ösztönözze a közmunkások átlépését a versenyszférába. 2016 februárjától, ha egy közmunkás piaci állást talál, akkor havonta felveheti azt a pénzt is, ami a közmunkás-jogviszonyból még járna neki.

Sepregetsz, vagy annyi a segélynek - diplomás, képzett munkanélkülieket is takarításra fognak Nyíregyházán. Naponta százak tolonganak a helyi közfoglalkoztatási irodában, ahol lassú az ügyintézés, nincs levegõ, és tombolaszelvénnyel hívják be a jelentkezõket.

Februárban 3,4 százalékkal nõttek az átlagkeresetek az egy évvel korábbiakhoz képest a legalább öt embert foglalkoztató vállalkozásoknál és költségvetési intézményeknél, valamint a nonprofit szférában – jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A múlt évinél lényegesen több közfoglalkoztatott bevonását teszi lehetõvé a Start-munkaprogram tavalyinál nagyobb, 270 milliárd forintos kiadási elõirányzata - közölte a Belügyminisztérium (BM) szerdán az MTI-vel.

Márciusban 6100 közfoglalkoztatottal indul a harmadik kulturális közfoglalkoztatási program – közölte az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-vel.

Ettõl az évtõl új módi járja: hosszabb közmunka-programok, némileg több pénzért.

Mintegy 364 ezren vettek részt a közfoglalkoztatási programban november végéig - közölte az MTI érdeklõdésére a Belügyminisztérium (BM) írásban.

Akár egész évben dolgozhatnak a közfoglalkoztatottak, az egyes programok hosszabb ideig mûködhetnek, a változtatásoknak köszönhetõen 40 ezerrel bõvülhet a foglalkoztatottak száma, és javulhatnak majd az álláskeresõk elhelyezkedésének esélyei - áll a kormányrendelet-tervezetben, amelyet a Magyar Nemzet ismertet.

Többféle ágazatban folyik a közfoglalkoztatás Esztárban.

Három program segíti a közfoglalkoztatást Pocsajban: több mint 300 fõnek ad így a település munkát.

Az önkormányzatok nemcsak a saját területükön lévõ, hanem attól 30 kilométeren belüli belterületi földet is megigényelhetnek közfoglalkoztatási célra; a vagyonkezelés ideje 15 év – egyebek mellett ezt tartalmazza a Nemzeti Földalapkezelõ Szervezet (NFA) hirdetménye, amely a pénteki Hivatalos Értesítõben jelent meg.

Az év végéig havi átlagban 200 ezer ember napi 8 órás közfoglalkoztatását kell biztosítani a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányhatározat szerint.

Százezren tanulhatnak majd a hólapátolás és jégmentesítés mellett. A képzések március 31-ével zárulnak.

Korántsem elsõsorban hólapátolás, hanem alapkompetencia-fejlesztõ képzések, üvegházi munka és az önkormányzati intézményekben végzendõ szakipari feladatok is várnak a téli idõszak közmunkásaira.

Budapest, 2013. április 8., hétfõ (MTI) – Három hónapra kizárják a közfoglalkoztatásból azokat, akiknek a gyermeke nem tesz eleget a tankötelezettségének, illetve azokat, akik nem tartják rendben lakókörnyezetüket – az Országgyûlés hétfõn 242 igen, 54 nem szavazat és 8 tartózkodás mellett fogadta el az errõl szóló javaslatot.

Illusztráció - Pocsaj és Hajdúhadház öt évre kap állami földterületeket a közfoglalkoztatáshoz.IMagyarország – Pocsaj és Hajdúhadház öt évre kap állami földterületeket a közfoglalkoztatáshoz.

Sok szempontból kiszolgáltatott helyzetben vannak azok, akik, más lehetõségük nem lévén, közmunkát vállalnak, és azok is, akik nem válhatnak közmunkássá - állapította meg az alapvetõ jogok biztosa. Szabó Máté ombudsman a közfoglalkoztatás rendszerét vizsgálta széles körben, 75 oldalas jelentésben sorolja a rendszer visszásságait.

Hajdú-Bihar - A 6000 lelket számláló Komádiban 30 százalékos a munkanélküliségi ráta, pillanatnyilag 815 regisztrált álláskeresõrõl tudnak.

« 1. oldal »