2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Láthatósági eszközöket kaptak a berettyóújfalui kisdiákok a helyi rendõrtõl és polgárõröktõl.

Nézze meg, hogy hol mérik a gépjármûvek sebességét Hajdú-Bihar megyében 2016. márciusában!

Érdekességek az Utasellátó múltjából – az úti vendéglátás relikviáin keresztül.

Románia egyelõre csak Nagyvárad és Bors között építi ki az M4-es folytatását.

Több ezren maradtak áram nélkül az országban, miután több helyen a hó és a jég súlya alatt kettétört fák, letört faágak leszakították a vezetékeket. A Dél-Dunántúlon még 1998 fogyasztónál nincs áram - közölte az E.On. A legtöbb probléma Baranya megyében volt nap közben. Tolna megyében sem volt áram, ott mostanra helyreállt a szolgáltatás. Egy ideig tükörjég borította az M7-es autópálya egy 200 méteres szakaszát a Balaton déli partja mentén, Zamárdi után. Több kisebb baleset is történt az utakon. A dél-dunántúli vasútvonalakon több ponton is kidõlt fák, leszakadt ágak akadályozták a közlekedést. Az akadályokat folyamatosan távolították el a MÁV szakemberei, de még nem mindenhol járnak pontosan a vonatok. A meteorológiai szolgálat a köd miatt adott ki figyelmeztetést.

A súlyos zaj- és környezeti ártalmak miatt május 13-án 14 órától kitiltották a 35-ös számû fõút Debrecen és Hajdúböszörmény közötti szakaszáról a 20 tonna megengedett legnagyobb össztömegû tehergépjármûveket – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Papp László (Fidesz-KDNP) debreceni polgármester.

Motoros rendezvény miatt idõszakosan lassulhat a forgalom 2015. május 9-én Hajdú-Bihar megyében.

Két kísérleti projektet indít az elektronikus jegyrendszer tesztelésére a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.: Debrecenben a mobiltelefonos vásárlást, Budapesten pedig a kártyás felhasználást tesztelik majd – mondta Veres Mihály, a társaság vezérigazgatója az M1 aktuális csatornán péntek este.

A jogosítvány megszerzése elõtt még pontos a nyilvántartás, más esetekben viszont…

A debreceni repülõteret mûködtetõ Xanga cégcsoport az elmúlt években 7 milliárd forint saját és pályázati forrást fordított a légikikötõ fejlesztésére – közölte a város polgármestere csütörtökön.

A villamospályák karbantartására egy speciális teherautót és egy ahhoz tartozó többfunkciós gépet vásárolt a DKV Zrt.

Gyorsítaná a közlekedési beruházásokat a kormány, ezekre magyar forrásból 600 milliárd forint áll rendelkezésre – közölte a közlekedésért felelõs helyettes államtitkár az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli mûsorában.

Egy egyeki általános iskola felsõ tagozatos diákjai mérték össze közlekedéssel kapcsolatos tudásukat a „Gondolkodj Egészségesen!” címû projekt keretében.

Ezen a vidéken egy szabály van, hogy nincs szabály – figyelmeztetett a sógorom, amikor „szûz magyar benzinturistaként” elõször átléptem vele az ukrán határt. Teljesen igaza volt. Nem csak a rossz minõségû fõutakon, még lakott területen belül is úgy közlekedtek a helyi autósok (ki Ladával, ki BMW-vel), mintha a kihelyezett KRESZ-táblák csak felesleges díszek lennének. Palicz István jegyzete.

Az összes tavalyi közúti baleset 4 százalékában voltak motorosok érintettek.

A mai napra az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki az intenzív szél miatt, helyenként akár 90 km/h-nál is erõsebb széllökésekre kell készülni. Hajdú-Bihar megyében az erõs levegõmozgás helyenként nagy mennyiségû homokot kavar fel.

Nézze meg, hogy hol mérik a gépjármûvek sebességét Hajdú-Bihar megyében áprilisban!

Egyre kevesebb a nindzsa2015-03-29 13:21:08

Javuló tendenciát mutat a lámpát használó kerékpárosok száma a városban.

Március 29-étõl módosítja repülõjáratainak menetrendjét a Debrecenbõl gépeket indító légitársaság, ezért a reptéri autóbuszjárat menetrendje is módosul.

Minek akkor biztonsági öv?2015-03-28 09:24:54

A TISPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának Mûveleti Csoportja) idei ellenõrzési terve alapján szervezett európai kampányához kapcsolódó Hajdú-Bihar megyei akcióban ezúttal a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak használatát ellenõrizték kiemelten a rendõrök március 9–11. között.

Bizonyított, hogy rövid távon biztonságosabbá válik a közlekedés, ha a jármûvezetõk állandó rendõri jelenlétet, ellenõrzéseket tapasztalnak, ez várható a traffipaxokat felváltó Véda közúti intelligens kamerahálózat csütörtöktõl élesben mûködõ egységeitõl is – mondta Pausz Ferenc közlekedésbiztonsági szakértõ szerdán az MTI-nek.

A hétvégi óraátállítás néhány nemzetközi és belföldi vonatot érint, de emiatt a vasúti menetrendet nem kell módosítani – közölte a MÁV Zrt. szerdán az MTI-vel. Vasárnap térünk át a nyári idõszámításra, 29-én hajnali 2 órakor kell 3 órára átállítani az órákat.

Kátyúkár: szezonja van2015-03-25 08:00:40

A sérülések hatvan-hetven százaléka jellemzõen az elsõ negyedévben történik.

A jelenlegi uniós programozási idõszakban a közlekedésfejlesztésre fordítható uniós és hazai forrásból származó 1200 milliárd forint legnagyobb részét, 37,8 százalékát, 450 milliárd forintot a transzeurópai közlekedési hálózat vasúti elérhetõségének javítására különítettek el - közölte az Integrált Közlekedésfejlesztési és Operatív Program (IKOP) szakmai értékelését végzõ MultiContact Consulting Kft. hétfõn az MTI-vel.

Összesen 126 darab fát vágnak ki a nyugati kiskörút második ütemének építése kapcsán a Nemzetõr utcán, a Miklós utcán, a Török Bálint utcán és az Erzsébet utcán.

« 1. oldal »  ... 14 Következő »