2024. április 19. Péntek, Emma.
 

A Nemzeti Közlekedési Infrastruktúra-fejlesztési Stratégia keretében a kormány olyan alapvetõ célokat fogalmazott meg a 2014-2020 közötti idõszakra, mint a megyeszékhelyek bekötése a gyorsforgalmi úthálózatba, illetve az országhatárok elérése gyorsforgalmi utakon - ezek megvalósításának feltételeit határozatban tette közzé a kormány, a jogszabály a csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg.

A világ felnõtt lakosságának többsége elégedett az utak állapotával.

Februárban még próbaüzemben, márciustól azonban már élesben mûködnek a rendõrség új, „mindent látó” traffipaxai. A készülékeket blokkolni vagy megzavarni tilos, azokat az eszközöket azonban, amelyek elõre jelzik az ellenõrzést, szabadon használhatják az autósok.

Emeli bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.

Tovább teszteli a rendõrség az új közlekedésellenõrzõ rendszert - közölte az Országos Rendõr-fõkapitányság Kommunikációs Szolgálata vasárnap.

Nézze meg, hogy hol mérik a gépjármûvek sebességét Hajdú-Bihar megyében márciusban!

Februárban még próbaüzemben, márciustól azonban már élesben mûködnek a rendõrség új, „mindent látó” traffipaxai. A készülékeket blokkolni vagy megzavarni tilos, azokat az eszközöket azonban, amelyek elõre jelzik az ellenõrzést, szabadon használhatják az autósok.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Debrecen és Vámospércs között.

A MÁV-csoport vezetése megállapodott a szakszervezetekkel arról, hogy átlagosan 3,4 százalékkal emeli a vállalatcsoport mintegy 35 ezer munkavállalójának keresetét - tájékoztatta a vasúttársaság csütörtökön az MTI-t.

A gyerekek tudatosságának növelése a célja annak a 100 millió forintos közlekedésbiztonsági pályázatnak, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal (Klik) és a Közlekedéstudományi Intézettel (KTI) együttmûködésben hirdetett meg általános iskolák számára.

Márciustól élesben mûködnek megyénkben is az új berendezések.

Ónos esõ, hófúvás és intenzív havazás is nehezítheti a közlekedést számos megyében - hívta fel a figyelmet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-hez péntek reggel eljuttatott közleményében.

Emeli bruttó 7 forinttal a 95-ös benzin és 6 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.

Vasárnaptól változnak az útdíjfizetés január 1-jén életbe lépett szabályai, a többi között a megyei matricák a megyehatár utáni elsõ csomópontig érvényesek, a feleslegessé vált e-matricák visszaválhatók, a Liszt Ferenc repülõter pedig díjmentesen érhetõ el a fõváros felõl.

Demonstráció miatt lassulhat a forgalom 2015. január 30-án Debrecen és Hajdúszoboszló között.

Két év alatt több mint tízmilliószor csatlakoztak az utasok a vonatokon kiépített ingyenes fedélzeti wifi interneteléréshez, a 2013 márciusától bevezetett díjmentes szolgáltatás 770 kocsiban mûködik az elõvárosi és egyes távolsági, valamint InterCity járatokon - közölte a MÁV kedden az MTI-vel.

Több dunántúli megyében a mellékutakon még téliesebbek az útviszonyok, de az autópályák és a fõutak többsége jól járható - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfõ reggel az MTI-vel.

A téli idõjárási körülmények és a megváltozott útviszonyok miatt óvatosságot és fokozott figyelmet kér a rendõrség a közlekedõktõl.

Emeli bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolajé nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.

A Hajdú Volán jogutódja nem emeli sem a jegyek, sem a bérletek árát.

Pótdíjfizetési felszólítást kapnak azok az autósok, akik a fizetõssé vált útszakaszokat januárban matrica nélkül használják, befizetni a büntetést ugyan nem kell - csak a szolgáltatási díjat kell megtéríteni-, de személyesen kell intézni a matrica vásárlását az ügyfélszolgálaton - válaszolta az útdíjfizetési szolgáltató az MTI megkeresésére.

A szilveszter óta eltelt néhány napban nyolc halálos közúti baleset történt - közölte a rendõrség hétfõn a honlapján.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. tájékoztatása szerint a viszonteladó partnerekkel együtt péntek déli 12 óráig mintegy 82 ezer e-matricát értékesítettek, csaknem 50 ezer autós váltott már megyei matricát.

Kelet felé, nyugat felé2014-12-31 10:06:05

Megyénk közvetlen vasúti összeköttetésbe került Béccsel.

Megújítja és bõvíti a KRESZ-vizsgakérdéseket a Közúti Gépjármû-közlekedési Hivatal - közölte Érsek István, a hivatal vezetõje hétfõn Budapesten, sajtótájékoztatón.

« Előző « 2. oldal »  ... 14 Következő »