2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Hogyan vegyünk GPS-t?2009-06-23 14:34:41

TMC, Garmin, iGo, TomTom és Mio, DreimGO és Navon: egy rakás különbözõ rövidítéssel, márkanévvel találkozhat bárki, aki manapság navigációs eszköz vásárlására adja fejét. Segítünk eligazodni a GPS-ek között, utánajártunk, mire érdemes odafigyelni vásárláskor.

Hat-hat forinttal emelkedik az üzemanygok ára a hazai töltõállomásokon - értesült piaci forrásokból a holtankoljak.hu üzemanyagár-összehasonlitó oldal.

A halálos alkoholmérgezés közelében is beülnek egyesek az autóba, vagy felszállnak a kerékpárjukra. Vannak ellenben, akik józanul, mégis ész vagy jogosítvány nélkül száguldoznak az útjainkon. Összegyûjtöttük a magyarországi szabálysértési legeket a 261 km/órás gyorshajtástól a tízmilliós bírságig.
A KTI még március elején fogadóórát tartott Berettyóújfaluban a vasúti és autóbuszos közforgalmú közlekedéssel kapcsolatosan. Bár elég kevesen vettek részt a rendezvényen, ennek ellenére több - fõként autóbuszos - javaslat is született.
A KRESZ betartása a biztonságos közlekedést szolgálja - legtöbbször. Néha viszont akkor cselekszünk logikátlanul, sõt azzal teremtünk balesetveszélyt, ha pontosan követjük az elõírásokat, és éppen a szabálysértéssel érjük el azt, amire a jogalkotó is törekedett.

Útkarbantartás miatt lassabban haladhat a forgalom a 47-es fõúton, Csökmõnél.

Debrecen - 2008. május elsejére, valószínûleg minden gépjármûvel közlekedõ ember emlékezni fog. Ekkor lépett érvénybe ugyanis az a drasztikus szigorítás a közlekedésben, amelyet más sokan elõre sejtettek.

42-es fõút: Berettyóújfalu-Debrecen közötti szakasz. Amint közeledünk Debrecen felé, nem tudni, hogy a sok krétanyom baleseti helyszínelést mutat -e, de ahogy autózunk tovább körvonalazódik, hogy a javítandó útfelületeket jelölték már meg. Sajnos ezekkel az ábrákkal, kb. 10-30 méterenként találkozhatunk!!! De miért kell ezt látnunk, hiszen alig 2 éve adták át! Emlékezzünk vissza, mennyi bosszúságot okozott, mennyi türelmet igényelt az építés. Most minden kezdõdik elölrõl?!

« Előző 1 ... 10 11 12 13 « 14. oldal »