2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Lemezrõl fára cserélték2014-12-18 11:29:03

Az õsz folyamán a közmunkaprogram keretében került sor a nyírségi település buszváróinak cseréjére. Az évtizedekkel ezelõtt fából vagy lemezbõl készült buszmegállók elkorhadtak, tönkrementek, az idõ vasfoga bizony jócskán nyomot hagyott rajtuk.

Közlekedésbiztonsági vetélkedõt tartottak a rendõrök a Hajdú-Bihar megyében tanuló gyerekeknek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság és a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelõzési Bizottság 2014. december 11-én tartotta soron következõ ülését.

Bízik a megállapodásban a kormánnyal és a munkaadókkal Gaskó István, a hétfõi országos félpályás útlezárásokat szervezõ Liga Szakszervezetek elnöke - mondta a szakszervezeti vezetõ hétfõ reggel az MTI-nek.

Az Európai Unió (EU) által finanszírozott útfejlesztési projekteknek minden esetben meg kell felelniük a rentabilitás kritériumának - nyilatkozta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelõs helyettes államtitkára pénteken az MTI-nek arra a kérdésre válaszolva, hogy nincs-e ellentmondás a miniszterelnök Napi Gazdaságban megjelent interjúja és az általa korábban elmondottak között.

Baleset történt a 47-es számú fõúton Berettyóújfalu és Derecske között, melyben négy személygépkocsi ütközött össze.

A biztonság egyik alapkövetelménye a gumik kifogástalan állapota.

Új várók Hencidán2014-12-05 13:17:54

Három fedett várót helyeztek el november közepén Hencida buszmegállóiban. A fából készült létesítményeket uniós pályázat segítségével vásárolta az önkormányzat. Felvételünk a Vöröshadsereg úti megállóban készült.

Az idei évben is villamossal látogat el a gyerekekhez a Mikulás. December 6-án Te is találkozhatsz a DKV Mikulással.

Több helyen ónos esõ, néhol hó esik, helyenként sûrû köd is nehezíti a közlekedést - figyelmeztet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-hez péntek reggel eljuttatott közleményében.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság hasznos tanácsai a téli közlekedéshez.

A DKV Zrt. és a Magyar Kerékpárosklub közös felmérést készít a Debrecenben és vonzáskörzetében élõk közlekedési szokásairól. Mindenki véleménye számít, nem csak a kerékpárosoké. Kérjük segítsen!

Debrecen – Hortobágy EC, Avala EC – az új közvetlen bécsi kapcsolatok.

 

Földes, Hajdúszovát – Az utasszámlálási adatok szerint nem indokolt új járat bevezetése, az utasok szerint viszont nagyon is.

A debreceni, a balmazújvárosi, a hajdúböszörményi és a tiszacsegei rendõrök is felhívták a figyelmet a szabályos közlekedésre.

Hajdú-Bihar – Hajdú-Bihar megyében is segítik a rendõrök a biztonságos közlekedést a közutakon, illetve kiemelten óvják a temetõk környékének biztonságát.

Ismét zavartalan a közlekedés a magyar-román határon, ahol korábban, a román oldalon történt mûszaki hiba miatt, mindkét irányban állt a forgalom – közölte a rendõrség kedd este honlapján.

Nem ingyen, de lehet parkolni a temetõ területén szombatig.

Egyre többen használják a MÁV ingyenes wifi szolgáltatását a vonatokon és a vasútállomásokon.

A tervek szerint mintegy öt óra alatt tenné meg a vonat a közel 500 kilométeres utat.

Autópályákon és több más forgalmas úton is katonai és katasztrófavédelmi jármûvekbõl álló konvoj közlekedik csütörtökön egy gyakorlat keretében – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF) szerdán az MTI-vel.

Lassan beköszönt az õsz, melynek egyik természetes velejárója az út -, látási – és idõjárási viszonyok fokozatos, vagy ugrásszerû változása. Valamennyi jármûvezetõ számára fontos feladat az õszi közúti közlekedésre való felkészülés, hiszen a megváltozott idõjárási- és útviszonyok miatt fokozott veszélyhelyzettel kell számolni mindenkinek.

Õsszel sok autó törik2014-10-07 10:30:34

Készülni kell a kedvezõtlen idõjárásra és a hosszabb sötét idõszakra is.

A kisiskolások, óvodások az elméletben tanult közlekedési ismereteiket a gyakorlatban is kipróbálhatják azon a tanpályán, amit dr. Lingvay Csaba rendõr ezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság rendõrfõkapitány-helyettese, Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere és dr. Tóth Ferenc rendõr alezredes, a Berettyóújfalui Rendõrkapitányság vezetõje szeptember 18-án közösen adott át az önkormányzat és a városi rendõrkapitányság, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelõzési Bizottság együttmûködésének köszönhetõen.

És ha leszakad a híd?2014-09-05 11:38:29

A negyventonnás kamionok semmibe veszik a súlykorlátozást. Életveszélyes spórolás?

« Előző « 3. oldal »  ... 14 Következő »