2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Jászfényszaruból érkezett küldöttség a bojti sikerek megtekintésére.

Babzsákok ívein surran a varrógép Tetétlenen, csatornák mélyedéseit tisztítják Tégláson és Hajdúböszörményben.

Augusztus és december között további 103 ezer közfoglalkoztatott alkalmazására van igény a Belügyminisztériumban elkészült felmérés szerint, és ennek meg is van a fedezete a kormány korábbi döntése alapján - írta a Magyar Nemzet.

Az MSZP, a Lehet Más a Politika és az Együtt-PM szövetség közleményben fejezte ki tiltakozását arra reagálva, hogy a Magyar Nemzet a Belügyminisztérium tájékoztatása alapján azt írta, várhatóan teljesül az a kormányzati célkitûzés, hogy 2014-ben átlagosan havi 200 ezer ember juthasson közfoglalkoztatáshoz.

A Napi Gazdaság pénteki számában a Belügyminisztérium tájékoztatása alapján számoltak be arról, hogy a tárcának július elsejéig kell felmérnie, hogy van-e szükség havi 200 ezernél több közmunkában foglalkoztatottra, illetve felmérnie a lehetõségét a határozatlan idejû közmunkaszerzõdésekre.

Felpörgött a közmunka2014-06-28 16:18:30

A téli közmunkaprogramok befejezése után csak átmeneti volt a létszámcsökkenés.

Egyre több a közmunkás2014-06-13 18:03:25

Májusban több mint 23 ezer embert vontak be a különbözõ mezõgazdasági és egyéb értékteremtõ, helyi sajátosságokra épülõ mintaprogramokba.

A regisztrált álláskeresõk nagy része semmilyen szakképzettséggel nem rendelkezik.

A Nemzeti Földalapból ingatlanokat adnak helyi önkormányzatoknak ingyenes vagyonkezelésbe a kormány döntése értelmében. A hétfõi Magyar Közlönyben megjelent határozat a közfoglalkoztatási program megvalósítását célozza.

Májusban 140 ezren kezdhetnek dolgozni, de késõbb még nõni fog a számuk.

Hajdúsámsonban drasztikusan visszaesett a „bevethetõ” közmunkások száma.

Jövõ hétfõn rendben elindulnak a 2014. évi rendes közfoglalkoztatási programok, amelyek révén a tavalyihoz hasonlóan májusban több mint 140 ezer ember dolgozhat majd - írja a Magyar Nemzet keddi számában.

A téli közmunka képzési programjának megszervezése túlmutat a tantermek és az oktatók biztosításán. A programban részt vevõk ugyanis a foglalkozásokra ingyenesen juthatnak el a helyi és helyközi járatokon. Az NGM államtitkára, Czomba Sándor elmondása szerint a résztvevõk költségeit utólag térítik meg.

A kormány a jövõ évre várható inflációval, azaz 2,4 százalékkal emeli januártól a közfoglalkoztatottak bérét - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatásért felelõs államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Rekord számú résztvevõje van idei téli közfoglalkoztatási programnak. 100 ezren közmunkát végeznek, 100 ezren pedig képzéseken vesznek majd részt, ezek többsége egy hete elindult. A tanfolyamok célja az, hogy a résztvevõk a tanultakat késõbb állami vállalatoknál, vagy önkormányzatoknál is hasznosíthassák.

A téli program vagy valamilyen képzettséget ad, vagy lehetõséget a 7-8. osztály elvégzésére, az alapkompetenciák (írás, számolás) fejlesztésére. A résztvevõk fizetést kapnak, és így teljesítik közfoglakoztatási kötelezettségüket.

Százezren tanulhatnak majd a hólapátolás és jégmentesítés mellett. A képzések március 31-ével zárulnak.

Négyezer fõ részvételével, 2,5 milliárd forintos kerettel indul a hazai települések harmadát érintõ, kulturális közfoglalkoztatási program novemberben.

Minden eddiginél többen, összesen kétszázezren vesznek részt közfoglalkoztatási programban idén a november 1-jétõl április végéig tartó téli idõszakban - jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A keddi, késõ estébe nyúló kormányülésen egyebek mellett döntés született arról, hogy több mint 200 ezer közfoglalkoztatott kezét „nem engedi el az állam” télen sem - mondta Giró-Szász András.

Korántsem elsõsorban hólapátolás, hanem alapkompetencia-fejlesztõ képzések, üvegházi munka és az önkormányzati intézményekben végzendõ szakipari feladatok is várnak a téli idõszak közmunkásaira.

Kétszázezer embert vonna be a közfoglalkoztatásba a kormány télen. Százezren dolgoznának, ugyanennyien pedig tanulnának áprilisig.

Bár ne segítettek volna!2013-07-14 15:17:16
Illusztráció - Bár ne segítettek volna!Illusztráció - Bár ne segítettek volna! - ˆ Fotó: Marton Szilvia / Napi Gazdaság
Hajdú-Bihar – Bedõ polgármestere elégedetlen, bihartordai kollégája szerint viszont “majd kialakul”.

Egyre többen közmunkában megyénkben
Hajdú-Bihar - A közfoglalkoztatottak száma az átlagosnál lényegesen nagyobb ütemben nõtt megyénkben.

 

Szakképesítés nélküli közmunkások 75 500 forintot kapnak január 1-jétõl. Az emelés tekintélyes, mivel idén még 57 ezer forint volt ez az összeg.

« Előző « 2. oldal »  Következő »