2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Egy férfi Ártánd Közúti Határátkelõhelyen egy román születési anyakönyvi kivonattal igazolva magát akarta elhagyni az ország területét, azonban nem tudott románul.

Folytatólagosan elkövetett sikkasztásban, pénzmosásban, közokirat-hamisításban és csalásban mondta ki bûnösnek a Debreceni Ítélõtábla hétfõn azt a négy vádlottat, aki 2007-ben csaknem 400 millió forint értékû intervenciós kukoricát értékesített. A vádlottak a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) szerzõdött partnereként tároltak 10 900 tonnányi gabonát, ebbõl több mint 10 500 tonnának nyoma veszett - közölte az ítélethirdetés után a táblabíróság szóvivõje az MTI-vel.

A rendõrök Debrecenben elfogtak két férfit, akikkel szemben elfogatóparancs volt érvényben.

A Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség rendõrei elfogtak egy román állampolgárt az ártándi határon.

Közokirat-hamisítás bûntett elkövetésének gyanúja miatt fogtak el egy román állampolgárt a rendõrök. A férfi testvérét is elfogták a járõrök, mert ellene elfogatóparancs volt érvényben.

Csalás, befolyással üzérkedés, közokirat-hamisítás és vesztegetés bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelést javasolnak a rendõrök két debreceni lakossal szemben.

A rendõrség egy polgári férfivel szemben fejezte be a nyomozást, aki autója forgalmi engedélyében hamisította meg a mûszaki érvényességi idõt.

Fokozott ellenõrzés során buktak le – Rendõrségi hírek Hajdú-Biharból
A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 10 személyt fogtak el és 27 személyt állítottak elõ a rendõrök, köztük 6 fõt bûncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 személyt körözés alapján, míg 3 személyt az ország területén történõ jogellenes tartózkodás miatt fogtak el.

« 1. oldal »