2024. április 16. Kedd, Csongor.
 

Az USA sok bevándorlót akar látni Európában, Szijjártó Péter magyar külügyminiszter szerint ezért kritizálta az amerikai nagykövet tegnap Magyarországot. Colleen Bell amerikai nagykövet tegnap egy elõadásában azt mondta, hogy a kormány menekültekkel kapcsolatos kommunikációja idegenellenes üzenetekbõl áll.

Százhét munkatársat küldenek el a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól péntek, 17 órai hatállyal.

Megkezdõdött az idei külképviselet-vezetõi értekezlet hétfõ reggel a Külgazdasági és Külügyminisztériumban (KKM). Navracsics Tibor tárcavezetõ köszöntõjében elmondta: a minisztérium munkájának szokásos értékelése mellett több eseményt, fejleményt is vizsgálni kell.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium csütörtökön bekérette Románia budapesti nagykövetét, mert Románia elutasította Magyarország igényét a nagyváradi és a marosvásárhelyi konzuli irodák nyitására - közölte Nagy Anna külügyi szóvivõ az MTI-vel.

A Külügyminisztérium konzuli szolgálata nem javasolja a magyar állampolgároknak, hogy a Krímbe utazzanak, továbbá a Kelet-Ukrajnába tervezett utak elhalasztását is kéri.

Martonyi János Dohában folytatott tárgyalásokat a katari miniszterelnök-belügyminiszterrel és az ország külügyminiszterével.

« 1. oldal »