2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Közel 2,2 millió euró támogatást igényelhetnek hegyközségek, szõlészeti, borászati termelõk a borászati termékek harmadik országokban 2015 és 2017 közötti promóciójához, a földmûvelésügyi miniszter errõl szóló rendelete a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg.

Egyre többet használják Visa kártyájukat a magyarok külföldön, az idén június-augusztusban 17 százalékkal gyakrabban fizettek kártyával és ugyanennyivel emelkedett az általuk fizetett összeg is – derül ki a Visa Europe csütörtökön közzétett adataiból.

Külföldön is számíthat segítségre aki magyar casco biztosítással rendelkezik és a kocsijával külföldön szenved – saját hibájából – balesetet, de annak mértéke korlátozott – közölte a genertel.hu direkt biztosító az MTI-vel.

Sokan választanak külföldi úti célt ha nyaralni mennek, de csak kevesen vannak tisztában az adott országra jellemzõ szokásokkal, kultúrával, életmóddal, nem beszélve az egészségügyi veszélyekrõl és a vámszabályokról. Mindezekrõl még az utazás elõtt érdemes tájékozódni a külföldre utazó magyaroknak, különben számos kellemetlen „élményben” lehet részük.

Magyarország megítélése külföldön ma rosszabb annál, mint amire az ország rászolgál, ez a tendencia azonban megfordítható - állapították meg a Magyarország Barátai Alapítvány hétfõi budapesti konferenciáján rendezett kerekasztal-beszélgetés résztvevõi.

Eldõlt, hogy Grönland maga rendelkezhet az ott található uránkészletek felett, így egyre többen hangoztatják, hogy végre szakadjon el Dániától.

Egyre nõ azok száma, akik megfelelõ felkészülés, informálódás híján keserû tapasztalatokkal kénytelenek rövid idõn belül hazatérni a külföldi munkavállalásból. Egyre többen járnak pórul olyanok is, akik botcsinálta vagy éppen az ügyfél bizalmával szándékosan visszaélõ közvetítõn keresztül igyekeztek külföldi munkát szerezni. Így kerülhetõk el a buktatók.
« 1. oldal »