2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

A támogatott lakáshitelek iránti érdeklõdõk gyakran nem tudják megállapítani, hogy jelenlegi otthonteremtési vagy korszerûsítési elképzeléseikhez melyik támogatási forma áll rendelkezésre; illetve a rendelkezésre álló támogatási formákhoz milyen hitelcélokat érdemes kitûzni. A nyáron bevezetett új kamattámogatási rendszerû hitelek kapcsán informálódók egy részérõl az is kiderült a banki szakértõkkel folytatott online, telefonos vagy bankfióki konzultációkkor, hogy akár a korábban és jelenleg is rendelkezésre álló, a 20 éves futamidõ során államilag kamattámogatott lakáshitelt is igényelhetik

Élénkülhet a lakáshitelezés az MNB szerint, elsõsorban az állami kamattámogatás miatt.

Amíg a használt lakások piacán már stagnáló, vagy minimálisan emelkedõ tendenciát mutatnak az árak, addig a lakásépítési statisztikák továbbra is lefelé tartó trendet jósolnak az új építésû lakások piacán. 2012 elsõ félévében alig több mint 4400 lakást adtak át Magyarországon; ez 20 százalékkal kevesebb, mint 2011 ugyanezen idõszakában. A szocpol és a kamattámogatás pedig eddig nem sokat ért - többek között ez derül ki az Otthon Centrum legfrissebb Lakáspiaci Monitor elemzésébõl.


Budapest, 2012. április 13., péntek (MTI) – Szociálpolitikai kedvezményt, és kamattámogatott lakáshitelt csak olyan házas-, illetve élettársak igényelhetnek, akik közül legalább egyikük rendelkezik 180 napot elérõ társadalombiztosítással rendelkezik, és nincs nyilvántartott köztartozása az állami adó- és vámhatóságnál – az errõl szóló kormányrendelet a legújabb Magyar Közlönyben jelent meg, és péntektõl hatályos.


Budapest, 2012. január 16., hétfõ (MTI) – Az Index.hu portál szerint a hétfõi kormányülésre olyan elõterjesztést készített a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), amely szerint 2 százalékpontos kamattámogatást kaphatnak a közszférában dolgozók – nagyjából 53 ezer alkalmazott – a devizahiteleik végtörlesztéséhez; az elõterjesztõ NGM számításai szerint az elsõ évben 3,7 milliárd forintos költségvetési kamattámogatás mellett akár 55 milliárdos banki veszteség is keletkezhet, ennek a harmadát az állam vállalná magára.

 

 

« 1. oldal »