2024. április 16. Kedd, Csongor.
 

A tavaly májusban megkötött koncessziós szerzõdések alapján az idén nyolc kaszinó mûködhet Magyarországon, ezek után 6,2 milliárd forintos játékadó-bevétellel számol a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2015-ben - közölte a tárca az MTI megkeresésére.

A Szerencsejáték Zrt. sorsjegy automatákat telepít a kocsmákba, tizet már tesztelnek budapesti és vidéki helyszíneken - írja a Világgazdaság.

A nemzetgazdasági tárca a nemzeti fejlesztési miniszter egyetértésével, a Las Vegas Casino Kft. kérésére módosította a cég kaszinó-koncessziós szerzõdését, amelynek idõtartama így 2014. szeptember elseje helyett 2015. január 1-tõl 2025. január 1-ig tart.

A jelenleg mûködõ három magyarországi kaszinó mellett az új koncessziós szerzõdések alapján még négy nyithat meg ebben az évben - derül ki Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) MTI-nek adott hétfõi tájékoztatásából.

Összesen tizenegy játékkaszinó mûködését engedélyezné egy a parlamentnek vasárnap benyújtott törvényjavaslat, amelyet akár már kedden elfogadhatnak.

A Szerencsejáték Zrt. tulajdonában lévõ elitkaszinók bevétele és látogatottsága is látványosan növekedett tavaly. A betiltott játéktermek üzemeltetõi külföldön kezdtek új életet - írja a Világgazdaság.

« 1. oldal »