2024. április 17. Szerda, Rudolf.
 

Idén októberig duplájára nõtt a kondenzációs gázkazánok iránti kereslet, a szeptember 26-án életbe lépett kazáncsere-rendelet és az ingatlanpiaci beruházások hatására pedig 10 százalékkal emelkedtek az eladások.

Aki nem bír el egy vadiúj rendszert, áttérhet vegyes tüzelésre.

A forrás kimerülése miatt felfüggesztik a kazáncsere pályázatokat a közép-magyarországi régióban, de november 20-án reggel 8 óráig még be lehet adni pályázatokat – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdán.

Az Otthon Melege Program keretében kiírt lakossági energiahatékonysági pályázatok informatikai rendszereinek technikai problémái elhárultak, módosult határidõkkel, november 14-étõl megkezdõdhet a pályázatok beadása – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden.

Bizonytalan idõre felfüggesztették a pályázatok befogadását a hûtõgépek és fagyasztók cseréjére, a kazáncserére, illetve a nyílászárók cseréjére – derül ki a pályázatkezelõ ÉMI Nonprofit Kft. honlapján megjelent tájékoztatóból.

Egymilliárd forintból támogatják a lakások fûtésrendszerének korszerûsítését.

Hétfõ délutánra végre megjelentek a kazáncsere-pályázat részletei az ÉMI honlapján.

Nem hoz jelentõs változást a nemzetgazdasági miniszter legújabb rendelettervezetének azon passzusa, amely szerint a legfeljebb 36 kilowatt teljesítményû gázkészülékek - azaz például a gázkazánok - egyszerûsített módon cserélhetõk ki. Hiába ugyanis a hangzatos "egyszerûsített" elnevezés, korábban sem volt ez másképp.

 


« 1. oldal »