2024. április 24. Szerda, György.
 

Magyarországon, bár némi javulás is tapasztalható, minden harmadik embert fenyeget a veszély, hogy a társadalom legmélyebb szintjére süllyed. Csak Romániában, Bulgáriában, Görögországban és Lettországban rosszabb a helyzet.

A gyerekek száma szerint bontva tovább nõttek a kereseti különbségek az elsõ fél évben a tavalyihoz képest Magyarországon – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss elemzésébõl. A növekvõ különbség oka, hogy a családi adókedvezményt 2014-tõl a munkavállaló nyugdíj- és egészségbiztosítási járulékának terhére is igénybe lehet venni, így nagyobb összeg marad a családoknál.

A héten 19 per elsõfokú tárgyalásával folytatódtak a devizahiteles perek a Fõvárosi Törvényszéken, amely az ügyek többségében – beleértve a nagyobb bankok közül az Erste, a K&H, az MKB, és a Raiffeisen keresetét, szeptember elejére halasztotta a döntéshozatalt.

A bankok újabb 27 devizahiteles keresete érkezett a Fõvárosi Törvényszékre hétfõn, köztük az OTP Bank, az ERSTE Bank, a Magyar Takarékszövetkezeti Bank, a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, az MKB Bank és az UniCredit Bank beadványa – közölte a törvényszék honlapján.

A felmérés szerint a pályakezdõk fele legalább nettó 200 ezer forintot szeretne keresni.

Májusban 4,0 százalékkal nõttek a keresetek a közfoglalkoztatottak nélkül számolva az egy évvel korábbiakhoz képest. A béremelkedés a versenyszférában és a költségvetési szektorban gyakorlatilag kiegyenlített 4,1, illetve 3,9 százalékos volt – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Jó hír: a kormány szerdánúgy döntött, kiterjesztik a családi adókedvezményt. A jövõben nem csak a 16 százalékos szja-t, hanem a 10 százalékos nyugdíjjárulékot és a 7 százalékos egészségügyi járulékot is lefaraghatják a családosok. Tízezreket nyerhetnek a többgyermekesek.

Feleannyit keresnek a szakmunkások
Debrecen – A szakközépiskolai végzettséggel rendelkezõ pályakezdõk átlagosan havi bruttó 118 ezer forintot keresnek.

Egy zürichi általános iskolai tanár öt perc alatt keresi meg budapesti kollégája órabérét. A svájci UBS Bank a világ 58 országának 72 városában elérhetõ átlagkereseteket vetette össze. A budapesti bérek még Közép-Európában is kevésnek tûnnek.

Elsõdleges célunk már nem a megtakarítás, hanem egy kis mellékes keresése. Ez hangzott el az OTP megtakarítási indexének heti bemutatásakor. Lakáskiadás egy iylen egyszerû egyszerû módja lehet a pénzkeresésnek, legfõképp a fõvárosiak tudnak egy kis mellékeshez jutni így. Az interneten nem is olyan nehéz már alkalmi lakótársakat találni, akár havi több tízezer forintot is kereshetsz ezzel.

Az év elsõ két hónapjában 3,5 százalékkal nõttek a reálkeresetek a versenyszférában az elõzõ év hasonló idõszakához képest - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb tájékoztatójából.
Csaknem kétszer többet keresnek a férfiak a nõknél bizonyos szakmákban. Egy friss felmérés szerint a pénzügyi menedzserek körében ekkora a különbség a két nem fizetése között ugyanabban a pozícióban.
87 olyan országgyûlési képviselõ van, akiknek a jövedelme tavaly meghaladta az egymillió forintot. A HVG gyûjtése szerint Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök kereste tavaly a legtöbb pénzt - 8 604 159 forintot egy hónapban.
Az országos bruttó átlagjövedelem két évvel ezelõtt havi 192 ezer forint volt, ugyanez ma 215 ezer forint. A jövedelmek alakulása tehát a válság ellenére nem mutat jelentõs törést az elmúlt idõszakban
Csökkent a reálkereset2009-10-20 15:53:40
« 1. oldal »