2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

 

Katyñ – tömeggyilkosság, politika, erkölcs címmel nyílt kiállítás a Déri MúzeumbanDebrecen – A méltóságteljes emlékezésen túl a feldolgozást segíti a tárlat. Katyñ – tömeggyilkosság, politika, erkölcs címmel nyílt kiállítás a Déri Múzeumban


A hajdúszoboszlói Bocskai Múzeum ezen a pénteken 16 órakor nyitja meg a Pásztorkodás – az élõ hagyomány címû vándorkiállítást.

Érdekességek az Utasellátó múltjából – az úti vendéglátás relikviáin keresztül.

A Kelet Népe 80 címmel nyílt idõszaki vándorkiállítás Komádiban a napokban.

Márciusban Sörleiné Trencsényi Emma nyírábrányi óvónõ csuhéból készített figuráit tekinthették meg az érdeklõdõk, április 29-én pedig a Debreceni Alkotó Képzõmûvészek csoportjának tagjai hozták el munkáikat.

Tárlatvezetést tartanak a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár Ausztria Gyûjtemény régi bécsi mûtermi fotográfiákat bemutató kiállításán, a Wiener Fotografien Walzeren március 24-én, kedden 10 és 14 óra között.

A fõvárosban a Debreceni Új Fotómûhely tizenkét tagja.

Elsõkönyves írónõ bemutatkozásával nyílt meg Berettyóújfalu új kiállítóhelye.

Utazás és Szabadidõ 2015 Kiállítás és Vásár március 13–15. között a Kölcsey Központban.

Terem és kiállítás nyílt Cs. Erdõs Tibor, a napokban 101 évesen elhunyt képzõmûvész emlékére.

Több vasat a tûzbe!” címmel Elek Zoltán, Molnár Péter, Szekeres Antal kovácsmesterek munkáiból nyílt kiállítás a Tímárházban. A megnyitót követõen tûzikovács bemutatót tartottak a Tímárház udvarán.

Idén február 26. és március 1. között rendezik meg Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléjét, az Utazás 2015 kiállításon a látogatók 20 ezer négyzetméteren, több mint 250 kiállító ajánlataiból válogathatnak - jelentették be a szervezõk sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság 2015. február 11-én kiállította azokat a hajdú-bihari pályamûveket, melyeket a Nemzeti Infokommunikációs Zrt. „Hétköznapi hõseink” címû pályázatára nyújtottak be a megyében lévõ általános iskolák.

Ismét megrendezik az oktatási piac legnagyobb seregszemléjét, az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást a fõvárosban: a január 22-24 közötti rendezvényen a felvételizõkön kívül a pedagógusok és intézményvezetõk értesülhetnek a szakma újdonságairól, a taneszközök és módszerek korszerûsödésérõl.

Tiszta forrásból2014-11-19 10:22:24

A Nagybányán alakult Maticska Jenõ Alkotó és Képzõmûvészeti Kör megjelent tagjainak jelenlétében, Jeneiné dr. Egri Izabella polgármester köszöntõjét követõen a földesi Karácsony Sándor Közösségi Házban megnyílt a „Tiszta forrásból” címû kiállítás, amely november 23-ig tekinthetõ meg.

„Magyar képzõmûvészek alkotásai” címmel nyílt kiállítás a Derecskei Mûvelõdési Központ és Könyvtár Kisgalériájában csütörtökön.

Világ a túzok körül2014-10-05 09:59:27

Elõadások, interaktív vetítések színesítették azt a kétnapos rendezvényt, amelyet a túzok éve jegyében tartottak a minap Szerepen.

Köszönjük, Magyarország! címmel nyílt plakátkiállítás a budapesti német nagykövetségen. A rendezvénnyel Lieselore Cyrus nagykövet szavai szerint a nagykövetség és a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara közösen kívánta háláját kifejezni azért, hogy Magyarország 25 évvel ezelõtt megnyitotta határait az NDK-s menekültek elõtt.

Hajdútörténeti kiállítással indul a Vámospércsi Hajdú Napok július 4-én, pénteken a helyi mûvelõdési házban, ahol megemlékezhetnek a résztvevõk Bocskai Istvánról. Szombaton kirakodóvásár, kutyás bemutató, középkori zsoldosok fegyveres bemutatója várja a résztvevõket.

Berettyóújfalu - Katonasors címmel idõszaki kiállítás nyílt a Bihari Múzeumban az I. világháború kitörésének 100. évfordulójára.

Útvesztõ címmel tartott rendhagyó író-olvasó találkozóval egybekötött kiállításmegnyitót az ebesi Széchényi Ferenc Tájmúzeum és a Községi Könyvtár május 16-án.

Egyre erõsödõ, bõvülõ kapcsolat alakul ki a Berekfürdõn és a Nagyrábén élõ, alkotó mûvészek között. Ennek újabb állomását jelenti a csütörtökön este megnyitott kiállítás.

A New Jersey-i Liberty Science Centerben létrehozott tárlatot Áder János köztársasági elnök és Rubik Ernõ nyitja meg csütörtökön.

A derecskei Árnyékfogó Fotográfiai Alkotócsoport bemutatkozó kiállítása április 15-én, kedden 17 órakor nyílik a DMK Józsai Közösségi Házában (Debrecen-Józsa, Szentgyörgyfalvi u. 9.).

2014. április 7-én a konyári Mûvelõdési Házban Sándor Károly, festõ-grafikus “Rózsa Sándor ha felül a lovára” címû kiállítását láthatta az érdeklõdõ közönség.

« 1. oldal »  Következő »