2024. április 23. Kedd, Béla.
 

Megjelent a magáncsõddel kapcsolatos két kormányrendelet, a jogszabályok szeptember 1-jén lépnek hatályba. A két kormányrendelet, amely a magáncsõd lebonyolításának szabályait részletezi, többek között tételesen felsorolja azokat a használati tárgyakat vagy haszonállatokat, amelyekre a csõdbiztosok nem tehetik rá a kezüket.

Szakembertõl kérjenek segítséget azok a devizahitelesek, akik kilakoltatásról kapnak határozatot – ezt javasolja a Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete (BHKE). A Parlament ugyanis még májusban megszavazta a kilakoltatási moratóriumot, így a nehéz helyzetbe került devizahiteleseket nem lehet kitenni otthonaikból. A tilalom addig tart, amíg meg nem születik a devizahitelesek helyzetét rendezõ jogszabály.

A végrehajói kamara szerint a devizahitelekhez kapcsolódó végrehajtási ügyek száma a tévhitekkel ellentétben az összes végrehajtási ügy 1 százalékát tették ki az idén.

Kilábalásra nincs sok remény: az idén még több lakást jelölhetnek ki árverésre.

 

Lejárt csütörtökön a téli kilakoltatási moratórium, de a hiteleik miatt nehéz helyzetbe jutott emberek ezután sem maradnak védelem nélkül.

Debrecen – Amilyen aktívan kapcsolódott megyénk és a keleti országrész a református egyház és a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány közös albérlet-támogatási rendszeréhez a múlt év végén, olyan hamar lelohadt a lelkesedés.

A televízió 8 éve mûködött, a készüléket a rendõrök kapcsolták ki.

« 1. oldal »