2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Mik a jó úticélok a megyében? Egyáltalán érdemes itt kirándulni? Nézzük, olvasóink milyen gyakran járják a környéket!

Az egyeki Móra Ferenc Katolikus Általános Iskola és Óvoda 23 hetedik osztályos tanulója és tanáraik áprilisban Erdélyben jártak a Határtalanul programban keretében.

Tavasz… Talán a legszebb évszakunk, nem csak erdész szemmel nézve. Hosszabbak a nappalok, rövidebbek az éjszakák, és a Napból áradó energiatöbbletre megélénkül, felpezsdül a természet. S ahogyan lassan levélruhába öltöznek a fák, úgy növekszik bennünk is a kirándulási vágy. A szabadban eltöltött néhány óra feltölti a télen kiürült készleteinket, sokszorozza vitalitásunkat.

A hajdúsámsoni öltögetõ-hímzõ asszonyok keresztszemesmotívum-gyûjtõ szakmai kirándulásukon tervezést is gyakorolhattak a vásárosnaményi múzeumban, majd délután megtekintették még Tákos, Csaroda, Tarpa nevezetességeit is.

Hegyvidéki emlék2015-04-16 10:48:03

Nem most volt, de annál nagyobb örömmel emlékeznek bükki és zempléni élményeikre a földesi Balásházy János Kertbarát Kör tagjai, akik néhány polgárõr barátjukkal a tarcali Dégenfeld-kastélyban is jártak a Diósgyõri Kertbarát Kör meghívására.

A hajdúböszörményi Idõsek Tanácsa az idõsek hónapját hagyományosan gazdag programmal teszi emlékezetessé. Ezek közül kiemelkedõ az egész napos ingyenes buszkirándulás.

Erdélyben kirándultak2014-06-20 09:25:50

A Vámospércsi Mátyás Király Általános Iskola 55 hetedik osztályos diákja és tanáraik mentek Erdélybe háromnapos tanulmányi kirándulásra a Határtalanul program keretében.

A Magyarhomorogi Szabó Pál Általános Iskola 24 tanulója és a helyi Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület 25 felnõtt tagja 2014. április 5-én hagyományos tavaszi romániai kiránduláson vett részt.

Téli kirándulás közben kifejezetten ellenjavallt, utána pedig kifejezetten jót tehet egy pohár forralt bor vagy kupica pálinka. A kis mennyiségû alkohol otthon, a fûtött szobában jól segíti átmelegedni a téli erdõbõl hazatért kirándulót.

Erdélyi kirándulás2013-10-12 13:00:08

A nyolcadik éve mûködõ magyarhomorogi Tájak Korok Múzeumok csoport tagjai eddig tizennégy alkalommal szerveztek kirándulást hazánkban, de a szomszédos Románia szép tájaira is.

A Komádi”Aranykor” Városi Nyugdíjas klub 50 fõs csoportja kirándulást tett Poroszlóra, ahol gazdag program várta õket. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk, hogy ha lehet, nézze meg az Európa legnagyobb édesvizû akváriumrendszerét, az Ökocentrum egyedülálló látványosságát, amelyet a Kiskörei víztározóból alakítottak ki. Aki meg akarja csodálni ezt a létesítményt és környezetét, ne sajnáljon rá idõt, mert igazán legalább egy nap kell ahhoz, hogy mindent megnézhessen.

Kirándulás az Érmelléken2012-04-23 10:57:55

2012. április 2-án (hétfõn) a József Attila Általános Iskolából tíz ötödik és tíz hatodik osztályos tanuló vett részt a Bihar megyei Margittán található Horváth János Iskolaközpont által szervezett kiránduláson, amely során megismerhettük az Érmellék nevezetességeit, azon belül is legfõképpen a magyar irodalom és a magyar történelem alakjaihoz kapcsolódó emlékhelyeket.

Kalotaszegi kirándulás2011-10-21 13:27:10

A Komádi Városi Népdalkör a város lakosságának egy csoportjával kirándulást szervezett Erdélybe.


Körösszegapáti, Kiskóh – Az Alföldi síkvidéken lakó emberek, ha hegyeket, barlangokat szeretnének látni, legközelebb a határon túli Bihari hegységben érik el.


Körösszegapáti – Csizmadia Tibor tiszteletes úr, egész napos kirándulásra vitte az apáti református egyházközösség tagjait.

A Gyimes völgyében tett kirándulást Komádi Erdély-járók Társaság Nagy Erzsébet és Nagy Sándor szervezésével. Komádiból, hajnali indulás után , késõ este érkeztek meg a hólepte Gyimesközéploki szállásukra. A csángó gulyás , túrós puliszka tepsis karajjal vacsora elfogyasztása után nyugovóra tért a társaság.

Nyári programok gyerekeknek2010-07-07 09:03:45

Hasznosan tölthették a szünidõ eddigi részét azok a csökmõi gyerekek, akik jelentkeztek a Faluház programjaira.

« 1. oldal »