2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Idén jubilált a Tankcsapda, a 2014-es év mégsem a nosztalgiáról szólt. Az új album négyszeres platina, az idei több mint hatvan koncertbõl negyven már a kapunyitás elõtt teltházas volt, az ország legnagyobb nyári rendezvényein pedig több mint 200 ezren látták Lukács Laciékat.

Szombaton indul útjára az a karácsonyi karaván, amelynek állomásain koncertek és kézmûves foglalkozások várják az érdeklõdõket, emellett a Magyar Vöröskereszt önkéntesei adományokat gyûjtenek.

Jótékonysági adventi koncertet szerveznek Pocsajban a helyi görög katolikus és a református felekezetek. A koncertet a helyi általános iskola tornatermében rendezik meg november 29-én, 16 órától.

Esõ mosta az Edda koncertet, mégis kitartott a több ezres tömeg.

Tavaszi hangversenyt rendezett a Csökmõi Tücsökzenekar március 29-én a helyi Faluházban.

Hosszas kihagyás után újra koncertektõl volt hangos a Parola pinceklub. A Mûvelõdési Központ alatt mûködõ klub egészen szép múlttal rendelkezik, sok híres magyar zenekar tette már tiszteletét nálunk, de találkozhatott már a közönség itt holland, vagy észt zenészekkel is.

Elbúcsúztak a nyártól Biharnagybajomban
Biharnagybajom. Az egykori Sárréti járási székhely polgármestere, Szító Sándor szerint a falunapok a közösség, a falu napja, az együttlét, a találkozások lehetõsége és ünnepe.

Idén immár hatodik alkalommal rendezi meg Körösszegapáti önkormányzata a kétnapos IV. (Kun) László Fesztivált ezen a hétvégén – osztotta meg a program részleteit Tarsoly Attila polgármester.


Sáránd – A hõség idején igaz, kevesebben jöttel el a sárándi falunapra, de akik dacoltak a napsütéssel, tele gyomorral és jókedvûen várták az esti Király L. Norbi koncertet szombaton.

Derecske – Fõzõversennyel, gyermekprogramokkal, térképkiállítással, huszárfelvonulással, majd este Esztergályos Cecília szórakoztató mûsorával, valamint a PG Csoport fõtéri koncertjével ünnepelték a város napját a derecskeiek szombaton.


Rég nem látott tömeg várta Berettyóújfalu fõterén az Apostol együttest, amely a városnapi rendezvénysorozat záróakkordjaként lépett színpadra május 26-án este.

Tizenötévesek lettek2011-12-30 16:34:30

 

Tizenöt éves lett a Csökmõi Ifjúsági Fúvószenekar. Születésnapjukat a hagyományos karácsonyi koncerten tartották december 23-án a Faluházban. Köszönetet mondtak mindazoknak, akik az elmúlt évek során szakmailag, vagy más módon támogatták õket. A rendezvényen olyan szólisták, illetve formációk is felléptek, akik egykor Csökmõn kezdték zenei pályafutásukat, valamint a Gál István által vezetett Tücsökzenekar, majd a Döge Csaba karnagy irányításával mûködõ jubiláló zenekar adott koncertet a zsúfolásig telt nézõtér elõtt. Átadták az Év zenésze díjat is, amit idén Kiss Katalin kapott, majd a Dr. Perezné Szabó Ibolya emlékére alapított díjat vehette át Zsila Gergõ, akit a legszorgalmasabb zenésznek ítélt 2011-ben a szakmai bizottság.

  A december mindig a koncertek hónapja a csökmői Faluházban, hiszen a művészeti iskola zene tanszakos tanulói ilyenkor Mikulás koncerteken mutatják be az eddig tanultakat szüleiknek, rokonaiknak, és minden érdeklődőnek.

Immár 4 éve folyamatosan a csúcson van a fiatalokból álló böszörményi együttes.

Ingyenes koncertet ad az Adagio együttes július 15-én Berettyóújfaluban, a Szent István téren.

A 2002. szeptemberében a Debreceni Egyetem Konzervatóriumának diákjaiból alakult rézfúvós együttes, csütörtökön este 19 órától ad koncertet Hajdúszoboszlón, a Hõsök terén.

2010. július 3-án, a Sárrét Fejlesztéséért Kistérségi Egyesület szervezésében Varga B. Tamás, élõ koncertet ad, Bárándon a Piaccsarnok udvarán, a Betyár Vendéglõ mögött.

Maskarában fújtak2010-03-01 14:09:54
Maskarába bújt zenésznövendékek léptek színpadra február 26-án délután a csökmõi Faluházban, nevetést és derût csalva a közönség arcára.

Félévi vizsgakoncertet tartanak ma délután Füzesgyarmaton, a csökmõi  Faluház, Könyvtár és Alapfokú Mûvészeti Iskola kihelyezett zenetagozatának növendékei.

Félévi vizsgakoncert2010-01-29 11:25:26

A csökmõi mûvészeti iskolában már hagyomány, hogy minden félévkor, és év végén is vizsgakoncertet adnak a zene tagozatos tanulók.

« 1. oldal »