2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

A magyar közoktatás tízszer annyi testnevelés órát ír elõ, mint amennyi informatika órája van a diákoknak. Hatalmas mérnök és informatikai szakemberhiánnyal küzd Magyarország, százezrek hiányoznak a munkaerõpiacról.

Az idei volt a valaha mért legmelegebb elsõ félév a Földön. Az eddigi 15 legmelegebb évbõl pedig 13 a 2000 óta eltelt másfél évtizedre esik. Hamarosan mindenki számára nyilvánvalóvá válik majd, hogy az éghajlatváltozás immár nem a jövõ problémája, hanem a mindennapjainké. Különösen sok kihívással néz szembe a mezõgazdaság, ahol minden milliméter lehullott csapadék, minden napsütéses óra jelentõs hatást gyakorol a termés mennyiségére és minõségére. A Magro.hu szervezésében sorra kerülõ 2. Gazdag Gazda Konferenciasorozat a téma kérdéseit járja körbe, amire minden agrárszereplõnek helyes válaszokat kell adnia.

Megyei vállalkozások fejlõdési lehetõségeirõl tartottak konferenciát.

A sérelemdíj volt az egyik központi témája az április 10-én, pénteken a Debreceni Egyetem Jogi Karán tartott konferenciának.

A Célzott kémiai és biológiai alapkutatások környezeti szennyezõk felszámolására címû, közel 900 millió forintos, uniós pályázat zárása kapcsán tartottak szakmai konferenciát az Agóra Tudományos Élményközpontban a napokban.

A polgármesterek szerepe elévülhetetlen a kistelepülések fenntartásában.

A végzõs hallgatók és mentoraik is hasznos tapasztalatokat szereztek a Gyermeknevelési és Felnõttképzési Kar szerdai rendezvényén.

Elsõ ízben került sor a Megújuló Energiapark, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar Földtudományi Intézet és a Debreceni Akadémia Bizottság Megújuló Energetikai Munkabizottság közös szervezésében az Energia a mindennapokban, verseny & konferencia megrendezésére, amely az elsõ országos energetikai felsõoktatási tanulmányi verseny PhD fokozat nélküli fiatal kutatók számára.

Az ország elsõ energetikai felsõoktatási tanulmányi versenye, az Energia a mindennapokban, verseny & konferencia címû esemény zajlott a Debreceni Akadémiai Bizottság debreceni székházában pénteken.

Fennállásának ötödik évfordulóját ünnepelte Kerpely Kálmán Szakkollégium hétfõn.

Hazánkban minden harmadik felnõtt magasvérnyomás-betegségben szenved. A kórhoz gyakran társul cukorbetegség és zsíranyagcsere-zavar.

Konferenciával zárta közös pályázatát Berettyóújfaluban a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság és az AVP Hungary Közhasznú Egyesület.

Debrecen megúszta a harcot2014-10-31 16:07:03

Hét évtizeddel ezelõtt vívták Debrecen környékén az alföldi páncéloscsatát.

Az egészségtudatos táplálkozás volt a középpontban a Helyi Élelmiszerek Vitanapján.

"Így élünk mi – Élet a Sebes-Körös mentén” három napos rendezvényt szerveztek immár ötödik alkalommal a szomszédos Románia Élesd városában.

Durkó Mátyás és Rubovszky Kálmán emléke elõtt tisztelegnek a Közösségi mûvelõdés – közösségi tanulás címû tudományos tanácskozással június 26–27-én a DAB-székházban.

A legjobbaktól tanulhattak2014-05-29 10:25:35

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság motoros járõrei vezetéstechnikai bemutatót tartottak Debrecenben.

A jövõ egészséges társadalmáért címmel szervezett konferenciát Hajdúszoboszlón a Magyar Vöröskereszt február 20. és 22. között. A program célja a szervezet egészségnevelési területének fejlesztése volt.

Szemléletváltásra és szakmai fejlõdésre lesz szükség a következõ években ahhoz, hogy minél több magyar vállalkozás sikerrel pályázhasson a paksi atomerõmû bõvítésében való részvételre - mondta Nagy Sándor, az MVM Paks II. Atomerõmû Fejlesztõ Zrt. vezérigazgatója csütörtökön egy konferencián, Debrecenben.

A vidék él, és élni akar2013-09-25 11:33:41

Több mint 500 milliárd forint jut a térség gazdasági fejlesztésére és foglalkoztatási helyzetének javítására az elkövetkezendõ 7 évben. A többi között errõl és a vidékfejlesztési struktúra fõbb elemeirõl volt szó azon a konferencián, amelyet szeptember 23-án a Megyeháza Árpád termében rendeztek.

 

Visszatérnének a korábbi szisztémára, amely alapján a távolléti díj összege nem függne az adott hónap munkanapjainak számától és a távollét idõtartamától sem.

 

 

A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház és a partiumi Élesd kórháza között kialakult együttmûködés keretében 2012. szeptember 1-jén került megrendezésre a soron következõ szakmai konferencia.

Idén januárban indult, s hét hónapig tartott az a projekt, melynek eredményérõl záró konferencián számoltak be a program „levezénylõi”.

A víz, ami összeköt2011-10-16 19:41:14


Olasz, francia, német, horvát, román szavak „zavarták meg” Biharország fõvárosának, Berettyóújfalunak amúgy is pezsgõ hétköznapjait. Tíz európai város küldöttsége vett részt „A víz, mint gazdasági tényezõ” nevet viselõ konferencián, illetve a kísérõ rendezvényeken.

A Bihari Szabadmûvelési és Népfõiskolai Egyesület, valamint a biharkeresztesi Városi Mûvelõdési Ház és Könyvtár

2009. október 14-én szerdán 10 órakor tartja az Építõ Közösségek - közmûvelõdési intézmények az egész életen át tartó tanulásért címû projekt Nyitó Konferenciáját, melyre meghívták a közmûvelõdési intézmények és civilszervezetek képviselõit.

 

 

 

« 1. oldal »