2024. április 23. Kedd, Béla.
 

Egy csapásra véget vetett a gépjármû- és lakásbiztosítások évek óta tartó díjcsökkenésének az idén januártól bevezett biztosítási adó.

A Magyar Elektronikus Mûsorszolgáltatók Egyesülete (MEME) szerint a reklámadó nem más, mint televíziós különadó, amely visszafordíthatatlan folyamatokat indítana el a médiaszektorban, és beláthatatlan károkat okozna.

Megszületett az idei bérajánlás, melynek alapjául a kormány áprilisi konvergencia jelentése szolgál. Jó esetben akár fél százalékkal költhetnek többet a dolgozók.

Az otthonteremtéshez kapcsolódó négy korábbi rendeletet módosított a kormány, a változások többsége technikai jellegû, de található benne új szabály az árverésen vásárolt lakásra, valamint a tervezettnél jobb energetikai minõsítésû lakásra is - a módosító rendelet a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

Konyár – A mintegy kétszáz érdeklõdõre közel száz rendõr “vigyázott”. A tömegben kevés volt a helyi ember.

vezetés | Illusztráció
Budapest, 2013. január 17., csütörtök (MTI) – A jármûvekkel kapcsolatos hatósági ügyek elektronikusan is intézhetõk februártól, illetve a nagyobb jármûvekre kiadott jogosítványokat külföldön csak a 21. illetve a 24. éves életkor betöltése után lehet használni – egyebek mellett ezt tartalmazza az a kormányrendelet, amely a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

Hajdú-Bihar - Debrecen 27 milliárdos hitelállománya vetekszik a megye településeinek együttes adósságával. Tekintse meg a Hajdú-bihari Napló gyûjtésének eredményét!

Hajdú-Bihar megyében 63 település adósságát vállalja át az állam - jelentette be a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára csütörtökön Balmazújvárosban.


Szakmailag nem indokolt a terület alapú rendszámtábla bevezetése

Még az idén döntés születhet a megyei, járási alapú rendszámokról. Amennyiben a bevezetés mellett döntenek, a mûszaki vizsgán egyablakos ügyintézéssel történhet meg a rendszámcsere. Az Autós Nagykoalíció vezetõje a minap bejelentette: egy olyan országban, amelyen gépkocsival néhány óra alatt át lehet érni, szakmailag semmi nem indokolja a területi alapú rendszámokat.

Csak a fejlesztõ önkormányzatok vetik ki az értéknövekedési hozzájárulást, a kormány nekik ad lehetõséget, hogy a fejlesztési költségek egy részét visszakapják így.

Egy hétfõn elfogadott módosító javaslat szerint nem számolhatnak fel pótdíjat a közmûszolgáltatók abban az esetben, ha ügyfelük postai átutalással, azaz sárga csekkel kívánja rendezni számláját - írja a Magyar Nemzet. A távközlési ágazatnak valószínûleg nagy kiadást jelentõ telefonadóról szerdán dönthet a kormány.


Budapest - A végtörlesztés közelgõ határideje mozgósította a vevõket – mutatnak rá az elemzõk.

A kormány mindent megtesz a jövõ évre kõbe vésett hiánycél teljesítéséért, egyszerre három, a költségvetés egyenlegét javító "csomagot" épített be a 2012-es büdzsébe. Így összesen 1400 milliárd forintos kiigazításra készül jövõre - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium legfrissebb, angol nyelven megjelent tájékoztató anyagából, amely érdekes részleteket is közöl a kormány terveibõl. Egyrészt kiolvasható a - minden bizonnyal külföldi befektetõknek készített - jelentésbõl, hogy az elmúlt fél évben hogyan változtak a Széll Kálmán-terv irányszámai, és egy eddig nem hirdetett kiadáscsökkentõ csomagot is kibont a tárca anyaga. Az útpénztárt felváltó útdíj-rendszerrõl a kormány már ebben a hónapban tárgyalhat.


Budapest, 2011. október 21., péntek (MTI) – A kormány figyelemmel kíséri a végtörlesztéssel kapcsolatos esetleges problémákat, de az Országgyûlés feladata “ezeket az anomáliákat orvosolni” – mondta újságírói kérdésre a pénteki kormányszóvivõi tájékoztatón Giró-Szász András.

A kgfb-díj 30 százaléka lenne a baleseti adó, az autós terhelné, de a biztosító felelõssége lenne beszedni - derül ki az [origo] birtokába került 2012-es adócsomagból. A termõfölddel ügyeskedõket 48 százalékos szja-val terhelné a kormány. Egy válóper esetén 30 ezer forintos illetéket kell leszurkolni. Évi ezer literig lehet adómentesen sört fõzni vagy pezsgõt készíteni. Félmillió forintig kedvezményesen adóznak a béren kívüli juttatások, de az alacsony keresetûeknek járó kompenzációt még mindig nem találta ki a kormány.

A kormányülésen felmerült, hogy a pénteken bejelenetett adó- és járulékemelések az alacsony keresetûeket sújtják. Az [origo] információi szerint a kormány több tervet vázolt megsegítésükre, ilyen az alapvetõ élelmiszerek áfájának csökkentése. Úgy tudjuk, a kormányülésen elõször került szóba, hogy az intézkedések komoly hitelvesztést okoznak a kormánynak, mert több ponton ellenkeznek azzal, amit a kormánypártok eddig kommunikáltak.

Nem tudja elfogadni a szakminisztérium az M6-os néhány nappal ezelõtti beszakadását „helybõl vis majornak” - jelentette ki újságírók elõtt Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára.
Az Országgyûlés szerdai ülésén 344 igen, 3 nem szavazattal, 5 tartózkodás mellett elfogadta a magyar állampolgársági törvény kettõs állampolgárságra való kiterjesztésérõl szóló módosítását.

Még tizenegy napig jelentkezhetnek azok a roma diplomások, akik közül kétszázan jövõre a közigazgatásban dolgozhatnak majd.

A helyzet rendkívül súyos2009-09-02 15:10:01

Orbán Viktor: "A kormányváltást követõen elszámoltatásra és politikai felelõsségre vonásra kerül sor"

Órákon át tartó egyeztetés után vasárnap éjszaka az SZDSZ vezetése és parlamenti frakciója is támogatásáról biztosította az MSZP által miniszterelnöknek javasolt Bajnai Gordon gazdasági minisztert. Ezzel a szocialistáknak várhatóan sikerül elérniük, hogy kormányon maradhassanak, ami egyúttal azt is jelenti, hogy nem lesznek elõre hozott választások. Fodor Gábor SZDSZ-elnök szerint szakértõi kormány alakul, döntõen külsõ emberekkel. Bajnai várhatóan jelentõs megszorításokat fog végrehajtani.

Januárban még a kormány elképzeléseit tartotta az egyedüli üdvözítõnek, és úgy érezte, hogy figyeltek mindenre. A többet követelõket határozottan hajtotta el. Február közepén azonban elbizonytalanodott. Meg tudta kedvelni a Reformszövetség elõször dermesztõnek bélyegzett javaslatait, és már nem volt benne olyan biztos, hogy jó kompromisszumot kötött a kormánya. Gyurcsány Ferencben két hónap alatt valami megváltozott.

A jövõ hét végére javaslatokat vár a szociális- a pénzügy- és fejlesztési minisztertõl Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. A kormányfõ a vasárnap esti, rendkívüli és kibõvített kormányülés után azt mondta, nem lehet csipegetni, átfogó cselekvésre van szükség, de pontos számokat nem mondott. A szociális miniszter szerint ma már belemennének az alanyi jogon járó családi pótlék megszüntetésébe.

« Előző « 2. oldal »  Következő »