2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A kormány az idén 86 milliárd forintot fordít a fogyatékkal élõ emberek támogatására - közölte a kormányszóvivõ kedden Debrecenben, a Fény Felé Alapítvány Kincsesláda kreatív stúdiójának

Várhatóan október végén hirdet eredményt a Belügyminisztérium a szociálistüzelõanyag-programban, amelyre több mint kétezer település pályázott – mondta a kormányszóvivõ szerdán.

Két hét múlva tovább csökkennek a családok terhei, a kormány – ahogy vállalta – folytatja a rezsicsökkentést: a tavalyi 20 százalékos csökkentések után szeptember elsejével az áram ára további 5,7 százalékkal lett olcsóbb, októbertõl pedig az távhõ ára csökken további 3,3 százalékkal – nyilatkozta Kurucz Éva kormányszóvivõ kedden az MTI-nek.

A kormány szerdai ülésén elfogadta a bankok elszámoltatásáról szóló törvényjavaslatot – közölte az MTI-vel a kormányszóvivõ. Mivel a javaslat elfogadásához az Országgyûlés támogatására is szükség lesz, a kabinet azonnali egyeztetéseket kezd a kormánypárti frakciókkal – olvasható Kurucz Éva közleményében.

A kormány 1,5 milliárd forintot szán szúnyogirtásra, mert Budapesten és további 700 településen szúnyoginvázióra lehet számítani – jelentette be Kurucz Éva kormányszóvivõ pénteken Budakeszin.

Jövõre már az egyéni járulékok, vagyis a 7 százalékos egészségbiztosítási és a 10 százalékos nyugdíjjárulék terhére is igénybe vehetõ az eddigi családi adókedvezmény - számolt be a kormányszóvivõ a kabinet 2014-es adótörvényekkel kapcsolatos döntésérõl.

Különleges biztonsági intézkedések lesznek Daróczi Dávid szerdai temetésén. Bár végsõ nyughelyét még nem készítették elõ, biztos, hogy a nagyapja melletti sírhelyben temetik el a nagypénteken öngyilkos lett Dávidot.
« 1. oldal »