2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
A korrupció bevett dolog2015-04-28 08:29:22

A külföldiek a bürokráciát, a korrupciót és az ügyfélfókusz hiányát kritizálják.

Válaszként a közérdekû bejelentõk fenyegetett helyzetére korrupcióellenes civil szervezetek bejelentõvédelmi együttmûködést indítottak – jelentették be a szervezetek képviselõi csütörtöki sajtótájékoztatójukon, Budapesten.

Kormányellenes tüntetést tartottak vasárnap több településen, a civilek által ellenzéki pártok támogatásával szervezett demonstráción felszólalók a “kormányzati szinten jelentkezõ korrupció ellen” emelték fel szavukat.

Elõbb felsorolták a jól ismert „mutyikat” és korrupciógyanús ügyleteket, majd megfogalmazták: most már közösen tenni kell valamit az Orbán-kormány leváltására! Így összegezhetõ a vasárnap délután megtartott korrupció ellenes demonstráció szónokainak mondanivalója.

A legfõbb ügyész szerint a bûnözés korábbi robbanásszerû növekedésével és kedvezõtlen minõségi változásaival szemben 2009 és 2013 között alapvetõen konszolidált kriminalitási helyzet alakult ki Magyarországon.

Mint minden más területet hazánkban, a pályázati rendszert is mélyen átitatja a korrupció − mondta lapunknak egy, a rendszerre rálátó, ugyanakkor neve elhallgatását kérõ forrásunk. Ennek oka szerinte, hogy évek óta szinte csak uniós forrásból valósulnak meg a beruházások, a forráshiány miatt pedig az érintettek bármit megtesznek, hogy hozzáférhessenek ezekhez az "ingyen pénzekhez".

Korrupció gyanúja miatt hurcoltak meg nyolc ártándi határrendészt  a napokban.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség õrizetbe vett négy rendõrt, mert a gyanú szerint napi rendszerességgel fogadtak el építési-szállítási cégektõl 10-15 ezer forintot, hogy ne intézkedjenek velük szemben.

Pénzt kért egy gyorshajtáson kapott autóstól a rendõr Nyíregyházán, cserébe törölte a traffipax felvételét.

« 1. oldal »