2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Drazsé – így hívják azt a labradort, amely egyedüli magyar mentõkutyaként bekerült a világ tíz legjobb mentõkutyájának elitklubjába – hangzott el az M1 Ma délelõtt címû mûsorában.

Bíróság elé állítást javasolnak a rendõrök azzal a 43 éves férfival szemben, aki Hajdúnánáson a kutyájával ráijesztett egy kisgyermekre.

Egy új kutatás szerint az ember legjobb barátja nincs jelen olyan régóta, mint eddig hitték. Az eredmények a modern kutyák megjelenését a véltnél mintegy 15 ezer évvel helyezik elõbbre az idõben.

A gazdáknak kutyáikról minden adatot meg kell osztani a települési önkormányzatokkal. Az ebek listáját 3 évente frissíteni kell.

Közérdekû munka kiszabására tett indítványt az ügyész.

Éheztette a kutyáit2015-01-06 18:17:10

A Debreceni Rendõrkapitányság állatkínzás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 37 éves hajdúbagosi lakossal szemben.

Fokozott odafigyelésre kéri az állattartókat az Orpheus Állatvédõ Egyesület a szilveszteri petárdázás miatt, amely sok háziállatnál okozhat pánikot.

A kutyamenhely ellen tiltakozók ellen tiltakoznak a bihari kisvárosban.

Idõs hölgy családja kereste több fórumon – így a Haonon is – a hétvégén azt a fekete hajú, szemüveges fiatal férfit, akinek a közepes termetû, sötétbarna színû kutyája pénteken kétszer is megharapta az asszonyt a Nyíl utca 100. szám környékén.

A rendõrök állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt elfogták azt a debreceni férfit, aki mérgében egy fa kockával okozott sérüléseket házõrzõjének.

Sajnos idõrõl idõre hallhatunk kutyatámadásokról szóló híreket a különbözõ híradásokban. A legtöbben nincsenek tisztában azzal, hogy ilyen esetekben milyen magatartást kell tanúsítaniuk a felbõszült jószággal szemben.

Nádudvar napjának programjait színesítette megjelenésével a szolgálati kutya.

Magyarországon a nagyjából 2,5 millió kutya közül eddig 1,8 milliót láttak el chippel, de utóbbi állatok jelentõs része nem Magyarországon él – hangzott el a Napközben keddi adásában. A mûsorban arról is szó volt, egyesek attól félnek, a beültetett lapka segítségével idegenek irányíthatják a kedvencüket.

Az elõrejelzések szerint idén sok lesz a szúnyog, ez pedig növeli a szúnyogok által terjesztett betegségek kockázatát is. A kutyákra, macskákra a szívféreg-fertõzés komoly veszélyt jelent.

Komoly megbetegedést, egyes esetekben a kutya elhullását is okozhatja a szúnyogok által terjesztett szívférgesség, ezért is fontos a vérszívók elleni védekezés a házi kedvencek esetében is.

Az állatvédõk gyakran találkoznak a lakosság által rövid láncra kikötött, árnyéktól mentes helyen, megfelelõ mennyiségû – friss ivóvíz nélkül tartott kutyákkal. A nappali 30 foknál magasabb csúcshõmérséklet idején a rosszul tartott házi kedvencek rövid idõn belül hõgutát kaphatnak, mely hosszú távon pusztuláshoz vezet.

Állatorvosi kiadások, balesetek, betegségek, póráz, etetés - csak néhány költség, ami rád vár, ha kutyád van. Apró kiadások, amik évek alatt óriásira duzzadnak.

Sokan éltük már át azt a jó érzést, hogy kölyökkutya érkezik a családba. Hazavisszük a kiválasztott szõrgombócot, és megkezdõdik a nagy átalakulás.

A különféle statisztikák szerint a kutyatartók egyre több pénzt adnak ki kutyáik egészséges tartására, táplálkozására, gyógyítása és terápiájára is.

Több mint egy évvel a kutyák kötelezõ csipezésének bevezetése után a csipforgalmazóknak még mindig nincs nyilvántartási kötelezettségük, és az állami ebadatbázis mûködése is akadozik.

A kutya és az ember agymûködését hasonlították össze magyar kutatók.

A házõrzõ állatról a legtöbb embernek a kutya jut eszébe, pedig több más olyan állat is van, amelyik alkalmas arra, hogy jelezze vagy elriassza a betörõt.

Jön még kutyára ellenõr2013-10-06 09:44:36

Sokba kerülhet, ha nincs megjelölve a legjobb barátunk. A megye egyes településein hamarosan befejezik a négylábúak chipjének ellenõrzését, míg több helyen el sem kezdték az ebek összeírását. Az évenkénti kötelezõ veszettség elleni oltás és chipek kontrollját 2014 végéig kell elvégezni az illetékeseknek.

Utcákat, sõt egész városrészeket képesek rettegésben tartani a gazdátlan ebek.

« 1. oldal »  Következő »