2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A banki elszámolás után minden devizahiteles jobb helyzetbe kerül, mint korábban volt – mondta a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen beszámolt az elõzõ napi kormányülés döntéseirõl. Megerõsítette: jövõ héten benyújtják a Háznak a 2016-os költségvetési javaslatot. Ismertetett továbbá tervezett adóváltozásokat, így például azt, hogy mentesülhetnek a háziorvosok az iparûzési adó alól.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön telefonon beszélt Martin Schulzcal, az Európai Parlament (EP) elnökével, akit arról tájékoztatott, hogy nem tervezi a halálbüntetés bevezetését, “egy vita van róla” Magyarországon. Ezt Lázár János Miniszterelnökséget vezetõ miniszter közölte csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Nem kötelezõ a fólia a dohányboltok kirakatára, és ha a trafikosok igénylik, ezt bele kell foglalni a törvénybe is – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezetõ miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A megyei jogú városok kormányablakaiban legkésõbb május 6-ig felállnak azok a Quaestor ügyintézési pontok, amelyek a károsultakat segítik majd – jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezetõ miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Felújítják 2018-ig a Kárpát-medence valamennyi elsõ világháborús honvéd sírját és emlékmûvét – jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezetõ miniszter szombaton Hódmezõvásárhelyen.

« 1. oldal »