2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Fél napig ismét tilos volt a fel- és leszállás a repülõgépeknek Írországban illetve Észak-Írországban az izlandi vulkánkitörésbõl származó hamufelhõ miatt.
Hatórás fel- és leszállási tilalom után helyi idõ szerint délután egy órakor visszatérnek a normális mûködési keretek közé az írországi repülõterek ...
Több mint öt kicsi és közepes európai légitársaságot csõd fenyeget a vulkáni hamu okozta légi káosz után - mondta a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség vezetõje az olasz állami televíziónak adott interjújában.
A következõ napokban valószínûleg nem lesz szükség a magyar légtér korlátozására. A meteorológusok elõrejelzése szerint a vulkáni hamu koncentrációja továbbra sem éri el a magas kockázatú minõsítést.
Továbbra is nagy a bizonytalanság az európai repülésben, annak ellenére, hogy az uniós légügyi hatóságok az este enyhítettek a vulkáni hamufelhõ miatti zárlaton.
Magyarországon a Malév és a budapesti hotelek a vesztesei a repülési tilalomnak. A Világgazdaság összeállítása szerint a nemzeti légitársaság kára több mint 1 milliárd forint, de a cég szóvivõje, ...
Csökkenhet a káosz, több repülõ indulhat útnak keddtõl Európában, miután az uniós légügyi hatóságok úgy döntöttek, hogy három zónára osztják Európa légterét.
Elutasította a német közlekedési miniszter a légitársaságok légtérzárlat miatti bírálatait. A Bild címû német napi hétfõi számának adott interjújában Peter Ramsauer jelezte, ...
« 1. oldal »