2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 

Márciusban megszûnt a központi lakhatási támogatás, azóta az önkormányzatok adhatnak ilyen juttatást a rászorulóknak. Egy tanulmány szerint ezzel a szegény nagycsaládok jártak rosszul, van, ahol például a túlzsúfolt lakásokban élõk nem kaphatnak támogatást.

Lakhatási támogatást is kaphatnak a rendvédelmi dolgozók a júliustól induló többlépcsõs béremelés-sorozat mellett – számolt be az M1 aktuális csatorna Híradója szombaton.

Többen igényelhetnek lakhatási támogatást mostantól. A korábbi három hónap helyett, most már egy hónapos munkanélküliség után is jár a támogatás, annak, aki a lakóhelyétõl távol, legalább 100 kilométerre munkát talál, és hajlandó odaköltözni. Egy éven keresztül akár havi 100 ezer forintot is kaphatnak a támogatottak, amit lakbérre vagy rezsire költhetnek.

Év végéig 2134 álláskeresõ vette igénybe a 2012. októberétõl elérhetõ lakhatási támogatást, amelynek egyes szabályai januártól módosulnak - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI érdeklõdésére.

 

Korábban csak a munkaviszony megkötése elõtt lehetett kérni a támogatást, egy módosítással most az elsõ hónap munka alatt is jár a lakhatási.

Az államtitkár szerint rugalmasabb lesz a munkahelyüktõl távol lakók támogatása, olyanok is kérhetik majd, akik nem feleltek meg az eddigi feltételeknek.

Hiába a havi több tízezer forintos lakhatási támogatás, eddig mindössze négyszázan vették igénybe a munkavállalói mobilitás ösztönzését szolgáló apanázst - írja a Világgazdaság.

Lakhatási támogatást kaphatnak október elsejétõl azok, akiket a munkaügyi kirendeltség legalább három hónapja álláskeresõként tart nyilván, és állandó lakóhelyüktõl távol vállalnak munkát.

Azok kaphatnak lakhatási támogatást, akiket a munkaügyi kirendeltségek legalább három hónapja álláskeresõként tartanak nyilván, azonban a pályakezdõknél és a csoportos létszámleépítésben érintetteknél ezt a feltételt nem vizsgálják - jelentette be Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelõs államtitkára a csütörtöki kormányszóvivõi tájékoztatón, Budapesten.

Emelt összegû lakhatási támogatást kaphatnak az állandó lakóhelyüktõl távol munkát vállaló álláskeresõk, ha legalább két lakhatási támogatásra jogosult van a családban.

Pénzügyi támogatást kapnának azok az álláskeresõk, akiknek állandó lakóhelye és munkavégzési helye között legalább 100 kilométer a távolság.

« 1. oldal »