2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Gratulálunk a Kikérem magamnak! címû írás szerzõjének, Kenyeres Ilonának. Magam és még sokan hasonlóan vélekedünk, sõt bosszankodunk a tv-mûsorok összeállításán.

Az õszt köszöntötték szüleik társaságában Földes óvodásai pénteken délelõtt. A tizenhetedik alkalommal megrendezett Szõlõfürtös Napnak az idõjárás is megkegyelmezett és jó idõ várta a gyerekeket.

Kenyérünnepet, kenyérszentelést tartottak a pocsaji tájházban: a mûsorral egybekötött kenyérszentelésre több helybeli jött el.

Közösen ünnepeltek2013-12-09 08:09:21

A metszõ, hideg szél ellenére december 7-én délután sokan gyûltek össze a nyírségi település fõterén, hogy közösen készüljenek karácsony szent ünnepére.

Kedden hangolják át a debreceni, a komádi, a siklósi és a pécsi tévéadót, így a vételkörzetükben 8 és 18 óra között néhány órára szünetel a tévéadások földfelszíni vétele – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hétfõn az MTI-vel.

Október 31-én zárul az Országos Digitális Átállás második üteme. Az ország északkeleti és délnyugati területén leáll az analóg földi televíziós mûsorsugárzás, és ettõl kezdve csak a korszerûbb digitális adás lesz fogható a földi mûsorszórásban – tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatója az MTI-t pénteken.

Pótszékeket kellett betenni, annyian látogattak el a csökmõi Faluházba április 6-án este a Gizi Labor III. nevet viselõ showmûsorra.  Gál István zenetanár és a Csökmõi Népdalkör közös produkciója már az elmúlt két évben is teltházat vonzott, és nagy sikert aratott, s ez az idén sem volt másként.

Citerások Pocsajban – tizenegyedszer
Pocsaj – Tizenegyedik éve jönnek össze Pocsajban a citerazenét kedvelõk: április 13-án ismét megtelt az iskola tornaterme a népzenekedvelõkkel.

Érkezik a fizetõs YouTube2013-02-04 10:38:45

A tévéhez hasonló elõfizetési rendszert állítólag már tavasszal bevezetik.

 

Karácsonyváró forgatagot rendeztek Földesen
Földes. Karácsony elõtt Földes lakói, a gyerekek és felnõttek, a civil szervezetek közösen készülnek a Megváltó születésnapjára, a szeretet ünnepére.

 

Ovisok szõlõfürtös napja Földesen
Földes – Az õszt köszöntötte szüleik társaságában Földes százötven óvodása pénteken. A tizenötödik alkalommal megrendezett Szõlõfürtös Napon igazi szüreti idõjárás és hangulat várta az õszt köszöntõ gyerekeket.

 

 

Derecske – Fõzõversennyel, gyermekprogramokkal, térképkiállítással, huszárfelvonulással, majd este Esztergályos Cecília szórakoztató mûsorával, valamint a PG Csoport fõtéri koncertjével ünnepelték a város napját a derecskeiek szombaton.


Pocsaj – Elbúcsúztak óvodai éveiktõl a pocsaji Kikelet és Mesevár óvoda ovisai a hét végén.


Hajdúnánás – A Hajdú-Bihar Megyei Polgárõr Szövetség elnöksége június 9-én szombaton tartotta meg a XX. Megyei Polgárõr Napját a hajdúnánási Sportpályán.

Komádiban is betlehemeztek2011-12-12 11:10:14


Komádi – A város fõterén a harmadik gyertyát jelképezõ adventi fény az óriási koszorún. A mûsor csodálatos volt. Nagyon sok ünnepelni vágyó, karácsonyra készülõ városlakó gyûlt össze a templom elõtti téren.

Telt ház és vastaps kíséretében léptek színpadra Gál István zenetanár és tanítványai november 18-án a csökmõi Faluházban. A Rocky Show címû mûsorukat a Faluház Mindenkinek! programsorozat részeként mutatták be a nagyérdemûnek.


Komádi – Mint minden évben most is megrendezésre került szombaton a Barsi Dénes Általános Iskola által szervezett Jótékonysági nap. Az iskola diákjai és tanárai hetekkel a fellépés elõtt, izgulva készültek.

Az év utolsó tanítási napja a már hagyományos karácsonyi ünnepséggel zárult a körösszegapáti általános iskolában.

Nyolcadik alkalommal, hagyományszerûen rendezik meg Pocsajban a falunapot augusztus 7-én szombaton.

Sóvám napok Réven2010-06-09 08:51:30

A Magyarország-Románia Határon átnyúló Együttmûködési Program keretében a következõ közös rendezvényt a Bihor megyei Réven tartották.

Van választás 2010.2010-03-30 10:19:49

Mint minden év október második hétvégéjén, idén is  benépesült az egyébként csendes, párszáz lakosú Újiráz. A falu fennállásának 97. évfordulóját ünnepelték az itt élõk, az elszármazottak, és a környékbõl ide érkezõk.

Radikális esetben akár harminc napos elsötétítéssel is büntethetik a két kereskedelmi csatornát Joshi Bharat, illetve Erdélyi Mónika mûsora miatt.
Városi cuháré Komádiban2008-11-23 00:14:39


Nagy érdeklõdés és remek hangulat jellemezte az elsõ városi cuhárét, ami péntek este volt Komádiban, a tornacsarnokban.

« 1. oldal »