2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Biharország nagy ünnepén2015-01-28 17:23:31

„A magyar kultúrkincs kimeríthetetlenül gazdag” – hangzott el az ünnepi gálán.

Hézsõ Ferenc, Munkácsy-díjas festõmûvész kiállításának megnyitásával ünnepelték a magyar kultúra napját múlt csütörtökön a Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtárban.

Gazdag programmal készült a magyar kultúra napjára Váncsod.

Emléktábla-koszorúzással, kiállításmegnyitóval, helyi hangversennyel köszöntötték a magyar kultúra napját.

A Pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola tanulói és pedagógusai is részt vettek az „Együtt szaval a nemzet” címû Himnusz szavaláson január 22-én.

Január 22-én délután verses, zenés mûsorral emlékeztek a magyar kultúra napjára Nyíracsádon.

Körösszegapátiban sem maradt esemény nélkül a Magyar Kultúra Napja.

A Magyar Kultúra Napján a Földesi Karácsony Sándor Általános Iskola és Mûvészeti Iskola és a Karácsony Sándor Közösségi Ház 12 óra a magyar kultúráért címmel felolvasónapot szervezett.

Tájak-Korok-Múzeumi tagcsoport éves munkájának értékelése Homorogon
A Magyar Kultúra Napjához igazodva tartotta a Tájak Korok Múzeumok magyarhomorogi tagcsoportja évnyitó rendezvényét január 19-én.

 

A Magyar Kultúra Napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én, a Himnusz születésnapján. Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezésekkel nagyobb figyelmet szentelünk az évezredekre visszanyúló hagyományainknak, valamint nemzeti tudatunkat is erõsítjük.

 

A Magyar Kultúra Napját városunk küldöttsége Nagyváradon ünnepelte, a gyönyörûen felújított Szigligeti Színházban.

Szülõfaluja után Füzesgyarmaton lesz a következõ könyvbemutatója B. Kiss Andrea S.O.S. Elváltam! címû regényének.

Immár negyedik alkalommal rendezték meg Derecskén a Magyar Kultúra napját január 20-án. Ennek alkalmából a szervezõk igazi rendezvénysorozattal lepték meg az érdeklõdõket.

Úgy állítottuk össze a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódó programjainkat, hogy minél több generációt és minél több embert vonzzon – mondta Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere csütörtökön este, a nagyváradi Lajtos Éva képzõmûvész kiállításának megnyitóján.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából közös ünnepséget szervez január 21-én Nagyváradon a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Mûvelõdési Központ, a Népmûvelõk Hajdú-Bihar Megyei Egyesülete és a Megyei Népfõiskolai Egyesület.

Balassa M. Iván néprajzkutató elõadását hallgathatták meg az érdeklõdõk január 25-én este a csökmõi Faluházban a Magyar Kultúra Napjra alkalmából.

« 1. oldal »