2024. április 16. Kedd, Csongor.
 

A magyar nyelv és irodalom valamint a magyar mint idegen nyelv írásbelikkel kezdõdnek ma az idei érettségik.

Emlékszel még arra, mit tanultál magyar órán a középiskolában? Tesztünk segítségével megtudhatod, átmennél-e az érettségin! Szigorúak leszünk!

Ettõl az évtõl már egy brazíliai egyetemen is lehet magyarul tanulni.

Ismét zavartalan a közlekedés a magyar-román határon, ahol korábban, a román oldalon történt mûszaki hiba miatt, mindkét irányban állt a forgalom – közölte a rendõrség kedd este honlapján.

Ady Endre A fehér lótuszok, Pilinszky János Egy arckép alá címû mûvét, valamint egy Szakonyi Károly-részletet kaptak a vizsgázók az emelt szintû magyar írásbeli érettségin az eduline.hu információi szerint.

Hétfõn reggel nyolc órakor a magyar nyelv és irodalom és a magyar mint idegen nyelv írásbeli vizsgákkal kezdõdnek meg a tavaszi érettségik. Az idei matúrán összesen közel 118 ezer diák ad majd számot tudásáról.

A magyar és a német kézmûvesek közötti kapcsolat szorosabbra fûzésérõl tárgyalt csütörtökön az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és az Észak-Rajna-Wesztfálai Kézmûipari Kamarák Szövetsége Budapesten.

Magyar tudósok új eredménnyel gazdagították a memrisztorokkal kapcsolatos kutatásokat. A Nanoscale címû szaklapban megjelent tanulmány eredménye, hogy az eddigi kísérletekhez képest nagyságrendekkel kisebb, néhány nanométeres tartományban és sokkal gyorsabban tudtak dolgozni a technológiával, ami a gyakorlatban gyorsabb és könnyebben beépíthetõ memóriákat jelent. A számítástechnikán túl ez a rendszer alapja lehet a mesterséges idegrendszernek is. Ilyesmivel kísérletezik a legnagyobb amerikai katonai kutatási ügynökség, a DARPA is.

Magyar fejlesztõcspat dolgozott azon a szoftveren, mellyel meg lehet akadályozni a lehallgatást. Az elõfizetõ cégeknek egy teljes rendszert kell megvásárolniuk.

Az elõzõ népszámlálás óta Erdélyben kétszázezerrel csökkent a magukat magyarnak vallók száma, a Kárpát-medencében összesen 10,4 millióan vallották magukat magyarnak a KSH adatai szerint.

Azoknál a cégeknél, ahol terveznek 2013-ban béremelést, az emelés mértéke nem éri majd el a várható infláció mértékét - derült ki egy friss kutatásból.


Budapest, 2012. május 6., vasárnap (MTI) – Hétfõn a magyar nyelv és irodalom írásbeli vizsgák kezdõdnek az idei érettségik. A mostani vizsgaszezonban 1.210 vizsgahelyszínen 137.580 diák ad számot tudásáról emelt és középszinten, ez 3.420 diákkal kevesebb, mint tavaly.

A Gyimes völgyében tett kirándulást Komádi Erdély-járók Társaság Nagy Erzsébet és Nagy Sándor szervezésével. Komádiból, hajnali indulás után , késõ este érkeztek meg a hólepte Gyimesközéploki szállásukra. A csángó gulyás , túrós puliszka tepsis karajjal vacsora elfogyasztása után nyugovóra tért a társaság.

Magyar érettségi 20112011-05-03 10:04:43

A Magyarok Szövetsége hagyományõrzõ napra hívja az érdeklõdõket 2010. június 26-án a zsákai Rhédey kastély parkjába.

Olaszország a hazája annak a mosolygós, barátságos torinói kislánynak, aki nyolc hónapja Debrecenben él és tanul, s a minap Csökmõre is ellátogatott. Megkérdeztük, hogy érzi magát hazánkban, hogyan jutott el településünkre. A beszélgetés könnyen ment, mert Margherita remekül érti nyelvünket, és a válaszadás sem okozott neki gondot.
Elsodort egy lavina két magyar hegymászót a Mount Everesten. Klein Dávid és Várkonyi László arra készültek, hogy a magyar hegymászás történetében elõször oxigénpalack nélkül érjék el a Mount Everest csúcsát.
« 1. oldal »