2024. április 19. Péntek, Emma.
 

A kárpátaljai magyarok javára gyûjtenek ma, a nemzeti ünnepen a magyarországi katolikus templomokban.

Miután a kedden Marosvásárhelyre tervezett Székely Szabadság Napi megemlékezést követõ, tiltakozó felvonulást és nagygyûlést betiltotta az ottani hatóság, az Erdélyt Járók Közhasznú Egyesület szolidaritásból Debrecenben szervezett erre a napra tiltakozó összejövetelt.

„A Debrecentõl Románia irányába haladó gyorsforgalmi út építése 2016-ban megkezdõdik.”

Idén is több napig tart a magyar kultúra ünnepe programsorozat.

Az önkormányzati választáson a lakcím nélküli magyar állampolgárok nem szavazhatnak, de rájuk szavazhatnak, ha jelöltként indulnak, vagyis akár határon túli magyarok, hajléktalanok is lehetnek jelöltek, akár fõpolgármester-jelöltek is.

Berettyóújfalu szülötte, két éve a város díszpolgára, a századik évében járó Cs. Erdõs Tibor festõmûvész Kolozsváron él. Régóta érlelõdött benne a gondolat, hogy festményeibõl megajándékozza szülõvárosát.

Cigány kontra magyar2009-02-19 21:46:20
Bayer Zsolt politikus-újságíró Betelt a pohár címû írása körlevélként kering az interneten. Gondolatai sokatmondóak, elgondolkodtatóak, a többség rábólint, hogy igaza van. A téma, amit alaposan körüljár, felborzolta az egész ország kedélyét az utóbbi napokban. Sõt nem túlzás azt mondani, hogy az egész világét is.



« 1. oldal »