2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Összességében nem tartották megoldhatatlannak, de könnyûnek sem nevezték az idei matematika érettségi írásbeli feladatokat az MTI-nek kedden, a vizsga napján nyilatkozó intézményvezetõk és szaktanárok.

Az Eduline információi szerint a középszintû matematika érettségi elsõ részében a többi között logikai feladatokat kell megoldaniuk a kedd délelõtt vizsgázó diákoknak.

Ma reggel a matematika írásbelikkel folytatódnak az érettségik. Középszinten 1 252 helyszínen 77 236 vizsgázó, emelt szinten 84 helyszínen 3 696 diák ad számot tudásáról.

Rendben megkezdõdtek a matematika írásbelik kedd reggel országszerte a középiskolákban. A kormányhivataloktól beérkezett jelzések szerint mindenütt zavartalanul folyik a vizsga, semmilyen rendkívüli esemény nem történt – közölte a köznevelési államtitkárság az MTI-vel.

Az Oktatási Hivatal honlapján megjelentek a keddi matematikaérettségi hivatalos javítási-értékelési útmutatói.

Százalékszámítás, trigonometrikus függvények, kombinatorika és gyökös egyenletek - ezek a témakörök is szerepelnek a középszintû matematikaérettségi elsõ részében, amelyet 45 perc alatt kell megoldani.

Matematika érettségi 20112011-05-03 23:49:26

A tanárok szerint könyebb volt a matekérettségi elsõ része a tavalyinál, a második viszont nehezebb. Feladatok >>>

Ma reggel nyolc órakor elkezdték a matematika írásbeliket az érettségizõk.

« 1. oldal »