2024. április 19. Péntek, Emma.
 

A megyeszékhelyen már 14-én megkezdõdnek a március 15-i ünnepi programok.

Hagyomány, hogy együtt ünnepel a település és a református egyház.

A település kis márciusi ifjai, az óvodások is lerótták tiszteletüket a polgármesteri hivatal épületének falán lévõ emléktábla elõtt.

A 125 éve született Karácsony Sándorra emlékeztek a pedagógusról elnevezett közintézményben szülõfalujában.

A gazdag múltra emlékeztek2015-04-20 10:32:26

A polgármester emlékezett, köszönetet mondva a fejlõdéséért áldozatokat vállalóknak.

Országszerte megemlékezéseket tartanak a kommunista diktatúrák áldozatainak mai emléknapján.

Fennállásának ötödik évfordulóját ünnepelte Kerpely Kálmán Szakkollégium hétfõn.

Az erdélyi Albis település énekkara elõször szerepelt az országhatáron kívül.

Községi halottak napi megemlékezésre gyûltek össze november 2-án délelõtt a falu intézményének és civilszervezeteinek képviselõi az I. és II. világháborús emlékmûveknél.

Mikepércsen is koszorúztak2014-10-27 08:12:01

A Mikepércsi Hunyadi János Általános Iskola és AMI 8. osztályos tanulóinak mûsorával, Pajna Zoltánnak, a megyei közgyûlés elnökének beszédével, majd a Templomkertben tartott koszorúzással emlékeztek a település lakói az 58 évvel ezelõtti eseményekre.

Mikepércsen is koszorúztak2014-10-24 12:49:26

A Mikepércsi Hunyadi János Általános Iskola és AMI 8. osztályos tanulóinak mûsorával, Pajna Zoltánnak, a megyei közgyûlés elnökének beszédével, majd a Templomkertben tartott koszorúzással emlékeztek a település lakói az 58 évvel ezelõtti eseményekre.

A programok a külföldi magyar intézetek, valamint az oktatási és kulturális szakdiplomaták közremûködésével valósulnak meg - áll az MTI-hez eljutatott közleményben.

Az idén október 21-én, kedden a Mûegyetem rakparti 1956-os emlékmûnél kezdõdik meg az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából szervezett programsorozat.

A vértanúkra emlékeztek2014-10-09 10:55:11

Az aradi 13 vértanúra emlékeztek október 6-án a Pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában.

A Bocskai István Társaság, a nagykereki önkormányzat és a Nagykereki Református Egyházközség október 5-én ünnepi megemlékezést tartott a Nagykereki Református Templomban a Bocskai szabadságharc elsõ gyõztes csatája, az 1604. október 5-ei kereki gyõzelem 410. évfordulójának tiszteletére.

Országszerte és a határon túl is megemlékezéseket tartanak ma, az aradi vértanúk emléknapján. A központi ünnepségek reggel a Parlament elõtti Kossuth téren kezdõdnek, ahol félárbocra engedik Magyarország lobogóját. Megemlékezést tartanak a Batthyány-mauzóleumnál, a megújított Batthyány-örökmécsesnél pedig bárki gyertyát gyújthat egész nap.

Rövid megemlékezést tartottak a Szabadság téri szobornál Pocsajban: az elsõ világháború kirobbanásának 100. évfordulójára emlékeztek.

A 94 évvel ezelõtti Trianoni eseményekre emlékeztek a Pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában is június 4-én, a nemzeti összetartozás napján.

Megemlékezésre gyûltek össze Esztárban a lakosok június 4-én a község fõterére.

2014. június 4-én szerdán, 15 órától a konyári Közparkban a koszorúzással egybekötött Trianoni megemlékezés díszvendége volt a Váradi Dalnokok férfikórusa Nagyváradról.

Jelentõs nap volt az idei június 4-e Csökmõ életében. Elsõ alkalommal emlékezett meg a község az országot lesújtó trianoni tragédiáról.

A nagy kurucra emlékeztek2014-05-17 11:55:28

Tetteibõl a ma katonái is erõt meríthetnek.

Az elmúlt héten az iskola névadójára, Lorántffy Zsuzsannára emlékeztek a pocsaji diákok: számos program várta õket délutánonként.

Az emlékhely üzenete2014-03-21 13:26:47

Nagyrábén hagyományosan a szervezték meg az 1848. március 15-rõl való megemlékezést.

Negyvenhárom tépei fiatal veszett oda az orosz hadsereg elleni háborúban.

« 1. oldal »  Következő »