2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Így kellene megmenteni a devizahiteleseket a lakosság szerint. Több éve több hullámban tett és tesz kísérleteket a kormányzat a devizahitelesek megmentésére. A jelenlegi törekvések szerint véglegesen lezárul a következõ hónapokban az ingatlanfedezettel rendelkezõ devizahitelek korszaka, a bankszektor és a kormányzat intenzíven dolgozik a megoldáson.

A Bankszövetség elsõ embere elõször mondott pár konkrétumot a formálódó mentõcsomagról. A bankok önként 100 milliárdos terhet vállalnak.

A devizahiteles mentõcsomagban a "kvázi" forintosítás a legvalószínûbb forgatókönyv a Buda-Cash elemzõje szerint, az ING szakértõje pedig úgy véli, a mentõcsomag elnyújtott költséget jelent majd a bankoknak.
Jelen állás szerint alapvetõen kétféle forgatókönyvrõl tárgyalhatnak a kormány és a bankszövetség képviselõi a jövõ kedden sorra kerülõ találkozójukon.

2013. augusztus 21. Készül a devizahiteles kormányzati mentõcsomag, és a magáncsõd szabályozása is sínen van – derül ki a kormányzati tájékoztatásokból. Némi problémát jelenthet viszont, hogy a legfontosabb részletekrõl eddig igazán semmi sem derült ki.

Állítólag nem kér a bankszövetség a készülõ devizahiteles mentõcsomaggal kapcsolatos találgatásokból és a következtetésekbõl. Csakhogy aligha létezik ma a bankok, adósaik és a piaci befektetõk (forintpiac, bankrészvények) számára nagyobb kérdés, mint hogy mit rejt a csomag, így nem mehetünk el szó nélkül a sorra megjelenõ nyilatkozatok mellett.

« 1. oldal »