2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Néhány nap múlva befejezõdhet az õszi búza aratása, mivel a gazdálkodók már a betakarítás több mint 60 százalékával végeztek az országban - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter karcagi határszemléjét követõen .

Júliustól akár 5 milliós büntetést is kiszabhatnak azokra a földtulajdonosokra és használókra, akik július 1-ig nem irtják a parlagfüvet!

Hajdú-Bihar - A gazdák az áraktól teszik függõvé, hogy eladják, vagy inkább tárolják az idei búzatermést.

 

Az év elsõ kilenc hónapjában az agrártermékek ára közel 30 százalékkal emelkedett. A krumpli ára látványosan csökkent.

Behozatalra szorulunk sertésbõl, tejbõl, de még zöldségfélékbõl is, miközben külsõ befektetõk százezres sertéstelepek megépítését tervezik nálunk – mondta Jakab István, a Magosz országos elnöke Hajdúszoboszlón.

Hajdú-Bihar – A pénzpiaci válság hatásaként a gabonatermesztõk máris azzal a problémával szembesülnek, hogy miután a forrásokhoz jutás megnehezült, kénytelenek lesznek a bekészletezett terményüket eladni, még mielõtt jobb árat kapnának érte.



Hajdú-Bihar – Valamennyi mezõgazdasági termelõnek felül kell vizsgálnia 2008. december 31-ével a kompenzációs felárra való jogosultságát, s amennyiben a különös jogállás nem illeti meg, január 15-ig köteles az adóhatósághoz bejelenteni.
Bajok a mezõgazdaságban2008-11-11 14:44:20

A gabona ára a termelõk önköltsége alá került. Mi lesz így a gazdákkal? Írja meg véleményét, tapasztalatait!

Debrecen -

A történelmi bázisjogosultsággal rendelkezõ gazdálkodóknak érdemes tudni, hogy mi is a termeléstõl elválasztott támogatások esetében a támogatás elõfeltétele.
« Előző « 8. oldal »