2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Az Európai Unió a költségvetési hiány számítása során ne vegye figyelembe a migrációval kapcsolatos kiadásokat, mivel azok rendkívüli és egyszeri tételeknek tekintendõk – mondta felszólalásában Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Európai Unió gazdasági és pénzügyminisztereit tömörítõ Ecofin ülésén Luxembourgban.

Magyarország a Göteborgi Könyvvásár díszvendégeként, 162 négyzetméteres standon fogadja a látogatókat a vasárnapig tartó nemzetközi mustrán.

Több tényezõ egybeesése kellett ahhoz, hogy Európa a II. világháború óta nem látott menekülthullámmal szembesüljön. Ezek azok.

Nem lát olyan szándékot Romániában Kántor Zoltán, hogy belátható idõn belül megadja az autonómiát az ott élõ magyarságnak. A Nemzetpolitikai Kutatóintézet vezetõje szerint Európában rengeteg multikulturális állam van, de a kisebbségeknek maguknak kell kiharcolniuk a jogaikat. Úgy látja, a szerb–magyar határon lévõ kerítés nem befolyásolja a nemzetpolitikát.

  • A Nemzetpolitikai Intézet évente 35-40 millió forintból gazdálkodik.
  • Menekültekkel nem foglalkoznak.
  • Kántor Zoltán igazgató szerint belátható idõn belül nem lesz autonómia.
  • Az erõs magyar gazdaság a határon túli magyaroknak is jó.

Minden eddiginél több, 1628 illegális bevándorlóval – köztük 323 gyermekkel – szemben intézkedtek a rendõrök a polgárõrökkel együttmûködve Csongrád megye déli részén pénteken – tájékoztatott a megyei rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

Ötvenegy csoportban 1307 határsértõt - köztük 285 gyermeket - tartóztattak föl a rendõrök a polgárõrökkel együttmûködve Csongrád megye déli részén csütörtökön – tájékoztatott a megyei rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

Negyvenöt csoportban 1495 határsértõt - köztük 248 gyermeket - tartóztattak fel a rendõrök a polgárõrökkel együttmûködve Csongrád megye déli részén szerdán – tájékoztatott a megyei rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

Ötvenöt csoportban 1521 határsértõt - köztük 360 gyermeket - tartóztattak föl a rendõrök a polgárõrökkel együttmûködve Csongrád megye déli részén kedden – tájékoztatott a megyei rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

Akár 300 ezer forintos bírság is kiszabható arra, aki az ideiglenes biztonsági határzárépítését akadályozza - az errõl szóló kormányrendelet a Magyar Közlönyben jelent meg.



Három villogõ rendõrautó zárt körbe egy fekete BMW tipusú tanulóautót Szegeden. Migránsok egy csoportja ugyanis azt állította, hogy a Lele Autósiskola egyik gépkocsijában jutottak át a határon 500 euróért. Az oktatót és a tanulóvezetõt kihallgatták, és a menekülteket is bevitték a kapitányságra.

Minden eddiginél több, 4725 határsértõt fogtak el a rendõrök országszerte péntektõl vasárnapig. A legtöbben most is Csongrád megyében lépték át a zöldhatárt.

A kormány meghatározta a nemzeti szinten biztonságosnak nyilvánított származási országok és biztonságos harmadik országok listáját, és ezen szerepelnek a nyugat-balkáni országok is: ebbõl az irányból érkezik Magyarországra a legtöbb illegális bevándorló.

Jól felépített üzletnek, tudatos betelepítésnek, Európa megszállásának nevezte a tömeges vándorlást a nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelõs államtitkár.

Maradnak a menekülttáborok, sõt, bõvítik is õket a migránsok növekvõ tömege miatt – tudta meg az Origo. Nem számolják fel a debreceni befogadóállomást sem, legalábbis egyelõre.

Illegális migránsok – Rendõrségi hírek Hajdú-Biharból
A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 17 személyt fogtak el, 15 fõt bûncselekmény elkövetésén értek tetten a rendõrök, 1 fõt az
« 1. oldal »