2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának döntése értelmében az MNB lehetõvé teszi a lakossági devizahitelek kivezetéséhez kapcsolódóan kötött banki devizaswap ügyletek lejárat elõtti, részleges lezárását.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kezdeményezi a Befektetõ-védelmi Alapnál (Beva), hogy a Quaestornál fiktív kötvénnyel rendelkezõ károsultaknak is fizessenek kártalanítást – jelentette be Windisch László, az MNB alelnöke kedden Budapesten a kamatdöntést követõ sajtótájékoztatón.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint tudatlanságon, a helyzet meg nem értésén vagy tudatos zavarkeltésen alapulhatnak az MSZP több vezetõjének kedden és szerdán elhangzott állításai az MNB szerepére vonatkozóan a Quaestor-ügy kapcsán.

Bekeményítene a jegybank2015-03-18 18:35:16

A nemzetgazdasági minisztériumnak és az MNB-nek is vannak ötletei a szigorításra.

MNB: indul az nhp+2015-03-18 07:57:37

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 500 milliárd forintos keretösszeggel hétfõtõl elindítja a növekedési hitelprogram plusz (nhp+) konstrukciót, amellyel a jegybank célja az nhp-ból eddig kimaradt mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv-k) hitelhez jutási lehetõségeinek javítása - közölte a jegybank hétfõn.

Növelheti a foglalkoztatottságot és erõsítheti a gazdasági növekedést a március közepén induló NHP+, a jegybank újabb programja, amely a bankok által eddig elutasított, kockázatosabb, fedezet nélküli cégeknek juttatna olcsó forrást. Errõl beszélt a Kossuth Rádióban Nagy Márton, a nemzeti bank ügyvezetõ igazgatója.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a jogszabályi elõírások maradéktalan betartásával, közel fél éves eljárás nyomán, 2013 decemberében adta meg a bankká alakulásra vonatkozó engedélyt a DRB bankcsoport tagjainak, amelyek többsége elõzõleg már több évtizede szövetkezeti hitelintézetként mûködött - közölte a jegybank az MTI-vel pénteken.

A bankok a hivatalos értesítõ kiküldése elõtt elektronikusan vagy telefonon is tájékoztathatják ügyfeleiket az elszámolt összeg jóváírásáról, illetve teljesíthetik is a kifizetést, de ez nem pótolja a hivatalos értesítést, és nem rövidíti le az ügyfél panasztételi lehetõségének idõtartalmát - hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán közleményben.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfõtõl átmeneti kifizetési tilalmat rendelt el a Honvéd Önkéntes Kölcsönös Kiegészítõ Egészségbiztosító Pénztárnál és a PRO V1TA Elsõ Magyar Kiegészítõ Egészségpénztárnál - közölte a jegybank kedden az MTI-vel.

A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központja a jegybank honlapján elérhetõ külön felületen tájékoztat a banki elszámolás és a forintosítás legfontosabb tudnivalóiról, részleteirõl.

Balog Ádám, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke szerint a jegybank eszközkezelõje már az idei második fél évben megkezdheti a rossz ingatlanhitelek felvásárlását.

Sok rossz döntés vezetett a devizahiteles csapdához – a szakember szerint.

A jegybank visszavonta a DRB Bankcsoporthoz tartozó kisbankok tevékenységi engedélyét. A betétesek még e hónapban hozzájutnak megtakarításaikhoz, amelyet az Országos Betétbiztosítási Alap automatikusan fizet majd ki - mintegy 30 millió forintig -, és amelyhez az MNB elegendõ forrást nyújt - nyilatkozta Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti alelnöke az MTI-nek hétfõn.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint tudatlanságon és rosszhiszemûségen alapulnak, egyúttal a közvélemény megtévesztésére alkalmasak egyes ellenzéki politikusok kijelentései, amelyek a Buda-Cash Brókerház Zrt. és a DRB bankcsoport tevékenységére, a jegybanki kártalanításra, illetve a felügyeleti ellenõrzésekre vonatkoznak.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) törvénymódosítást kezdeményez a felügyelési keretrendszer szigorítása érdekében, ez többek között az átfogó vizsgálatok ciklusaira vonatkozó elõírásokat érintené - közölte a jegybank az MTI-vel.

A magyarországi bankok 2014-ben összesen 446,5 milliárd forint adózott veszteséget szenvedtek el, szemben a 2013-as, 31 milliárd forintot meghaladó nyereséggel - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján pénteken közzétett elõzetes adatokból.

A Befektetõ-védelmi Alap (Beva) automatikusan nem intézkedik a kártalanításról: a Buda-Cash befektetõinek egy erre szolgáló formanyomtatványon kell majd benyújtaniuk kártalanítási kérelmüket az alaphoz, a kifizetések pedig kizárólag forintban történnek - olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján közzétett tájékoztató anyagban.

A munkáltatónál kell jelezni, ha valaki a Buda-Cash-ügyben érintett pénzintézeteknél vezetett számlára kapja fizetését, a Magyar Államkincstár ügyfeleinek pedig a megyei igazgatóságnál kell kérelmezniük, hogy illetményüket más pénzintézethez utaltassák. A február havi béreket, illetményeket - a rendkívüli helyzetre való tekintettel - a Kincstár postai úton küldi meg az érintetteknek - tájékoztatta a Magyar Államkincstár és az MNB az MTI-t.

A jegybank volt az a szervezet, amely az elsõ alkalommal felszínre hozta a Buda-Cash-nél történt visszaéléseket - nyilatkozta Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti alelnöke az MTI-nek csütörtökön. Emlékeztetett: az utolsó átfogó felügyeleti vizsgálat 2010 májusában zajlott le, különösebb elmarasztalás nélkül. Az alelnök közölte azt is, hogy az elmúlt pár napban bizonyossá vált a korábbi gyanú, hogy a Buda-Cash Brókerház Zrt.-nél súlyos visszaélések történhettek az ügyfelek pénzével.

A DRB Bankcsoport fizetõképességi helyzete miatt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 60 ezer forintra csökkentette a kifizethetõ betétek és más források összegét csütörtöktõl - közölte a jegybank az MTI-vel.

Az Magyar Nemzeti Bank (MNB) bankszünnapot rendelt el a DRB Bankcsoportnál - közölte a jegybank honlapján szerdán.

Növelheti a foglalkoztatottságot és erõsítheti a gazdasági növekedést a március közepén induló NHP+, a jegybank újabb programja, amely a bankok által eddig elutasított, kockázatosabb, fedezet nélküli cégeknek juttatna olcsó forrást. Errõl beszélt a Kossuth Rádióban Nagy Márton, a nemzeti bank ügyvezetõ igazgatója.

A kis- és középvállalkozói szektor szereplõinek kockázatát is kis részben átvállalja.

A kereskedelmi bankok március elejétõl április végéig küldik ki a devizahiteles ügyfeleknek az elszámolásokról és a forintosításról a leveleiket, a devizahitelesek a hiteleik és az ehhez kötõdõ élethelyzetük négy alaptípusa alapján eltérõ tartalmú levelet kapnak - hangzott el a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti vezetõinek csütörtöki háttér tájékoztatóján. Az elszámolási mintalevelek végleges változatainak formáját egy, a napokban megjelenõ MNB-rendelet is rögzíti.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden közzétett határozatában tízmillió forintra bírságolta a Raiffeisen Bank Zrt.-t pénzforgalmi jogszabálysértések miatt - közölte a jegybank a honlapján kedden.

« Előző « 2. oldal »  Következő »